Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ 'ΜΟΥΝ ΕΚΕΙ...

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι γίνεται όταν η τρόικα συναντάει κάποιον υπουργό.

Οι δηλώσεις των υπουργών μετά από κάθε τέτοια συνάντηση δημιουργούν πολλά ερωτήματα και εξάπτουν την φαντασία μας.

Η χθεσινή συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας ήταν κάτι ιδιαίτερο.
Κράτησε πολλές ώρες και διεκόπη με “περίεργο” τρόπο  γύρω στα μεσάνυχτα!
Αναρωτιέμαι λοιπόν πως γίνεται.

Είναι όπως ένας φοιτητής όταν παρουσιάζει την διπλωματική του;
Μπαίνει σε μία αίθουσα με τους υπεύθυνους “καθηγητές”, δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων και καλείται να εξηγήσει τι έκανε, πως το έκανε αλλά και να υπερασπιστεί την δουλειά του;

Ή μήπως είναι όπως  ένας μαθητής που ελέγχεται από τον “δάσκαλο” αν έχει διαβάσει και αν έχει κάνει τις εργασίες που είχε για το σπίτι;

Προφανώς ο ρόλος τους είναι ελεγκτικός βάσει των συμφωνιών που έχει υπογράψει η κυβέρνηση αλλά τι γίνεται όταν ανακαλύπτουν ότι δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα;

Βάζουν τον εκάστοτε υπουργό να γράψει 200 φορές για τιμωρία “θα εφαρμόσω τα συμφωνηθέντα”;
Του ζητούν να πάει στην επόμενη συνάντηση με τον κηδεμόνα του;
Ή απλά τον “κόβουν” και τον στέλνουν στην επόμενη εξεταστική;

Δεν ξέρω πως ήταν οι πρώτες επισκέψεις της τρόικας και τι κλίμα επικρατούσε τότε αλλά οι τωρινές συναντήσεις και τα όσα ακούγονται σίγουρα δεν προσδίδουν κύρος και τιμή στην κυβέρνηση!

Ο αντιπρωθυπουργός Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα δώσει έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι.
Είμαι σίγουρη ότι θα προσπαθήσει να μας πείσει ότι πρόκειται για ηρωική στάση αντίστασης στα νέα μέτρα που ζητάει η τρόικα.

Βέβαια δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αναφερθεί στο γιατί η τρόικα ζητάει νέα μέτρα!
Δεν πρόκειται δηλαδή να πει  κουβέντα για την καθυστέρηση της κυβέρνησης στην υλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει και υπογράψει ή για τις καινοτομίες και την εφευρετικότητά της τύπου “προσωπικής διαφοράς” στο δημόσιο οι οποίες αναιρούν και ανατρέπουν τα συμφωνηθέντα.

Προφανώς η τρόικα αντέδρασε βλέποντας ότι η κυβέρνηση δεν πιάνει ΚΑΝΕΝΑΝ  από τους στόχους και δεν κάνει πράξη τα όσα η ίδια έχει υπογράψει.
Ίσως και να μην μπορούν να βγάλουν άκρη με τον συνταγματολόγο υπουργό οικονομικών οπότε τον στέλνουν πια για πολιτική λύση την οποία μάλλον θα καταλάβει καλύτερα!

Ο Βενιζέλος όμως, ως καλός ρήτωρ, θα κάνει για ακόμα μία φορά το άσπρο-μαύρο και θα προσπαθήσει να φτιάξει κάπως την πολύ στραπατσαρισμένη εικόνα του κάνοντας τον αντιστασιακό για το καλό μας!...

Το δυστύχημα είναι ότι για να φτιάξει αυτός το προφίλ του θα μας βάλει όλους σε νέες περιπέτειες.

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα πείσει και τον εαυτό της ότι έτσι αλλάζει την έως σήμερα κακή εικόνα της και αυξάνει τα ποσοστά της οπότε θα σκεφτεί και να πάει σε εκλογές.

Είναι σίγουρο ότι δεν διαθέτει πλέον νομιμοποίηση από τους ψηφοφόρους και τα ψήγματα αντίστασης που διαφαίνονται απέχουν πολύ από την απαιτούμενη στάση μίας κυβέρνησης για το καλό του τόπου.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: