Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

«Φιμώνουν» το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής – παραιτήθηκε η επικεφαλής;...

Υπό παραίτηση τελεί, αν δεν έχει ήδη παραιτηθεί, η επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλλα Σάββα – Μπαλφούσκα, καθώς η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο κ. Βενιζέλος προσπαθούν να απαξιώσουν το γραφείο.

Χθες υπήρξε επικοινωνία του Ε. Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, όπου συζητήθηκε η… «αναβάθμιση» του γραφείου. Ο δε Βενιζέλος εκνευρισμένος αμφισβητεί την εγκυρότητα του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης η οποία αποδεικνύει ότι και με την πλήρη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου ο λογαριασμός δεν βγαίνει και το χρέος είναι εκτός ελέγχου.

Παράλληλα τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» διαρρέουν ότι η έκθεση δεν έχει λάβει υπόψη της τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. της 21ης Ιουλίου, η οποία ελαφρύνει και άλλο το δημόσιο χρέος. Προφανώς δεν την έχουν διαβάσει, διότι η έκθεση της Βουλής τονίσει ότι η αύξηση του χρέους, του πρωτογενούς ελλείμματος και η βαθιά ύφεση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις από τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο Βενιζέλος δήλωσε ότι το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, που παίρνει όλα τα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν είναι έμπειρο και υπεύθυνο. «Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών. Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων», είπε.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η παραίτηση των μελών του Γραφείου Προϋπολογισμού. Αν η παραίτηση γίνει πραγματικότητα θα είναι μεγάλη ξεφτίλα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον αντιπρόεδρο που… ευαγγελίζεται τη διαφάνεια στα οικονομικά αλλά φιμώνει τις διαφορετικές φωνές

Γ. Μιχελάκης: Κυβερνητικό σκορποχώρι

«Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί άπειρους και ανεύθυνους εκείνους, που ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διορίσει στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, επειδή «ξεμπρόστιασαν» την οικονομική του πολιτική» αντέδρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Ο κ. Ρέππας, από την πλευρά του, αδειάζει δημόσια τον κ. Βενιζέλο, για την πρόθεσή του να αποπέμψει τα μέλη της Επιτροπής, λέγοντας ότι «εμείς θέλουμε θεσμούς να λειτουργούν και να ελέγχουν». Το κυβερνητικό σκορποχώρι σε όλο του το μεγαλείο! Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Υπάρχει, επιτέλους, Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα;» συμπλήρωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο, βουλευτές της συμπολίτευσης είχαν εκφράσει δυσφορία για την επιλογή των μελών του Γραφείου Προϋπολογισμού και υποστήριζαν ότι κινδυνεύει να αποτελέσει “παράρτημα” του …. υπουργείου Οικονομικών.

‘Οταν λοιπόν στρέφονται κατά της κυβέρνησης και τα … παραρτήματά της καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει….

ΠΗΓΗ ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: