Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκληματική αδεξιότητα, ακολουθούμενη από ευθυνοφοβία!...

Μια εβδομάδα και πλέον μετά τους εγκληματικά αδέξιους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την ανάκληση πιστοποιητικών αξιοπλοϊας επιβατηγών πλοίων, κάποιες ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, μεταξύ των οποίων η Αγ.Ρουμέλη Σφακίων και η Γαύδος, παραμένουν αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Εθνικός Δρυμός της Σαμαριάς υποβαθμίζεται και δυσφημείται, καθώς στην έξοδο σωρεύονται σκουπίδια που αποτελούν εστία μολύνσεως για κατοίκους και επισκέπτες. Στη Γαύδο τελειώνει το πετρέλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι σταματούν οι γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και η άντληση νερού από τις γεωτρήσεις. Είναι αδιανόητο ότι εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορεί να βρει μια έστω προσωρινή λύση στο πρόβλημα ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ.Χρυσοχοϊδης. Κι αυτό όταν του έχουν προταθεί από τους ενδιαφερόμενους φορείς – αλλά και από τη Ν.Δ. – λύσεις που θα μπορούσαν άμεσα να εφαρμοσθούν, με την επίκληση των εκτάκτων συνθηκών. Όταν είναι τόσο βαριές οι επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον, ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε να έχει το σθένος και το ανάστημα να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη της λύσης που θα επιτρέψει τη διενέργεια έκτακτων έστω δρομολογίων, τουλάχιστον σε περιπτώσεις όπως της Αγ.Ρουμέλης και της Γαύδου. Τις ώρες της κρίσης ο τόπος χρειάζεται πραγματική ηγεσία και όχι ευθυνόφοβους γραφειοκράτες.

Μανούσος Γ. Βολουδάκης
Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Ν.Δ.

ΠΗΓΗ voloudakis.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Συνήθως δεν ασχολούμαι με τοπικά θέματα αλλά με αφορμή το κείμενο του Μ. Βολουδάκη νομίζω ότι αξίζει ένα σχόλιο...
Το ακριτικό νησί της Γαύδου έχει μείνει χωρίς συγκοινωνία εδώ και μία εβδομάδα!
Για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους, μια και κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μη αξιόπλοο ένα πλοίο μόνο και μόνο γιατί ανακλήθηκε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό από την συγκεκριμένη εταιρεία (δυστυχώς όμως δεν υπήρξε πρόβλεψη από την κυβέρνηση για άμεση απόκτηση νέου!), εδώ και μία εβδομάδα έχουν δημιουργηθεί δεκάδες προβλήματα στους κατοίκους του νησιού αλλά έχουν μείνει και δεκάδες τουρίστες με τα αυτοκίνητά τους στο λιμάνι της Γαύδου περιμένοντας το πλοίο!
Μία από τα ίδια ζουν και στην Αγία Ρουμέλη κάτοικοι και τουρίστες. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το χωριό στο οποίο καταλήγουν όλοι όσοι περνούν το Φαράγγι της Σαμαριάς!
Η εικόνα που παρουσιάζουμε για άλλη μία φορά είναι άθλια και θεωρώ απόλυτα λογική την πρόθεση του δημάρχου Σφακίων και φορέων της περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Λίγη σοβαρότητα κύριοι της κυβέρνησης!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: