Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Φωτογραφία... αρχείου φυσικά!  
Η φετινή ΔΕΘ είναι γεμάτη πρωτοτυπίες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, την 76η ΔΕΘ δεν την εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της χώρας!
Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η σημειολογία των εγκαινίων από τον (“δελφίνο”) Χρυσοχοίδη το σίγουρα πάντως είναι ότι ο ΓΑΠ... κώλωσε!

Ο “πρωθυπουργός” έκανε μία παρουσία εχθές στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης όπου τον υποδέχτηκε ο “κοκκινοκαλτσάκιας” Μπουτάρης αλλά και αρκετός κόσμος ο οποίος τον αποδοκίμαζε ενώ αυτός χαμογελαστός(!) χαιρετούσε τα... πλήθη!

Από εκείνη την στιγμή... αγνοείται!

Στην Κεντρική Επιτροπή Επιμελητηρίων Ελλάδος μίλησε ο αντιπρωθυπουργός Βενιζέλος (αυτός που ονειρεύεται να κάνει “ντου”...) ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα του ο ΓΑΠ θα εμφανιστεί στις 8μμ για να μιλήσει στο Βελλίδειο σε πολύ συγκεκριμένο και σαφώς επιλεγμένο “κοινό”, εγγύηση ότι δεν θα υπάρχουν “παρατράγουδα”!

Αύριο θα έχουμε και άλλες πρωτοτυπίες.

Ο “πρωθυπουργός” θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου αλλά...

Κατ' αρχάς άλλαξε τοποθεσία και αντί για το συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ θα δώσει την συνέντευξη στη αποθήκη Γ' του ΟΛΘ για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας!
Αυτό κι αν είναι σημειολογικό!
Φαίνεται ότι έχει μία ανεξήγητη αγάπη στις παλιές αποθήκες οπότε θεωρώ καθήκον μας σύντομα να τον στείλουμε μόνιμα σε μία “παλιά αποθήκη”!

Ύστερα είναι και αυτή καθ' εαυτή η συνέντευξη.
10 ερωτήσεις!
Πάνε οι παλιές καλές εποχές των δίωρων ή τρίωρων συνεντεύξεων με τον εκάστοτε πρωθυπουργό να απαντάει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επί παντός επιστητού.
Τώρα... 10 και πιθανότατα προεπιλεγμένες!

Όταν το πρωτοάκουσα, σκέφτηκα ότι αν οι δημοσιογράφοι έχουν λίγη αξιοπρέπεια θα πρέπει ο πρώτος που θα πάρει τον λόγο για να κάνει την ερώτησή του στον ΓΑΠ να του δηλώσει ότι είναι απαράδεκτη η όλη διαδικασία και ως διαμαρτυρία οι δημοσιογράφοι αποχωρούν.
Αλλά μετά θυμήθηκα ότι μιλάμε για δημοσιογράφους οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει αντίδραση!

Υπάρχουν βέβαια και άλλες πρωτοτυπίες σε αυτήν την ΔΕΘ όπως πχ η συμμετοχές ή οι παρουσία ξένων χωρών (μικρότερη από πέρυσι!) αλλά μπροστά στην απουσία του “πρωθυπουργού” από τον χώρο της έκθεσης όλες οι άλλες ωχριούν!

Όχι μόνο δεν έκανε τα εγκαίνια αλλά θα φύγει από την Θεσσαλονίκη χωρίς να έχει καν πλησιάσει τον χώρο της έκθεσης και χωρίς να έχει κάνει την καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης!
Τι πήγε να κάνει στην Θεσσαλονίκη;
Γιατί δεν έστειλε μόνο τον αντιπρωθυπουργό Βενιζέλο και τον Χρυσοχοίδη αλλά έπρεπε να πληρώσουμε και τα έξοδα του ΓΑΠ και της Άντας;
Λίγες διακοπές έκαναν τον τελευταίο καιρό;

Είναι φανερό ότι ο “πρωθυπουργός” και οι συν αυτώ είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους και δύσκολα θα ξεκολλήσουν.

Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση είναι η παντελής έλλειψη στοιχειώδους έστω αξιοπρέπειας!

Ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην χώρα του ή να παραστεί σε εκδηλώσεις και γεγονότα όπως η ΔΕΘ γιατί προφανώς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις αποδοκιμασίες του κόσμου δεν είναι δυνατόν να επιμένει να παριστάνει τον πρωθυπουργό και να επιμένει ότι έχει “νωπή λαϊκή εντολή”.

Απλή κοινή λογική... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: