Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ...

Το θέμα του υπουργείου παιδείας και των βιβλίων για την νέα σχολική χρονιά έχει καταντήσει τραγέλαφος!

Η Διαμαντοπούλου, παρέα με την Γεννηματά(αναπληρώτρια υπουργός) και την Χριστοφιλοπούλου(υφυπουργός), κάθονται ακόμα στις βολικές καρέκλες τους και ούτε λόγος δεν γίνεται για έστω και μία παραίτηση ή ανάληψη ευθύνης.

Μάλιστα η κυρία υπουργός απαντώντας στην βουλή κατηγόρησε το ελεγκτικό συμβούλιο που καθυστερούσε να πάρει απόφαση.
Κάποιος πρέπει να την ενημερώσει ότι έτσι λειτουργεί το Ελληνικό κράτος και κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την διαδικασία!

Τελικά φτάσαμε σε άνοιγμα των σχολείων χωρίς βιβλία!
Η κυρία υπουργός με χαρακτηριστική άνεση μας πληροφόρησε ότι θα δοθούν στους μαθητές dvd με τα βιβλία(!) και θα γίνεται το μάθημα με φωτοτυπίες!
Είναι λογικό λοιπόν να αναρωτηθούμε... και λεφτά;

Σήμερα βρήκα μία πολύ ωραία ανάρτηση στο blog ΜΕ ΑΠΟΨΗ όπου αναφέρεται το κόστος των “ψηφιακών βιβλίων”: 220.000 ευρώ!

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι έτσι γίνεται οικονομία.
Δυστυχώς όμως αυτά προστίθενται στα 10.500.000 ευρώ που δόθηκαν για το χαρτί των βιβλίων  τα οποία ούτως ή άλλως τυπώνονται...
... που προστίθενται στα έξοδα εκτύπωσης
... που προστίθενται στα έξοδα για φωτοτυπίες.
Η "οικονομία" σε όλο της το μεγαλείο!

Δυστυχώς όμως έχω ένα μεγάλο ελάττωμα.
Όταν διαβάζω για το “ΙΤΥΕ Διόφαντος” θέλω να μάθω περισσότερα...
Σφάλμα... μέγα σφάλμα!
Διότι όποιος ψάχνει... βρίσκει!

Βρήκα λοιπόν ένα άρθρο με ημερομηνία 19/04/11 και τίτλο...



αλλά και το απόσπασμα πρακτικού της 1ης(!) συνεδρίασης του ΔΣ στην Πάτρα στις 05/09/11(!) δηλαδή πριν από 2 μόλις ημέρες όπου πάρθηκε η εξής απόφαση:




Δεν ξέρω ποιος είναι ο Παύλος Σπυράκης ο οποίος είναι και πρόεδρος του εν λόγω ινστιτούτου... ούτε με ενδιαφέρει να μάθω, αν και έχω μία απορία... πρόκειται για τον ίδιο που αναφέρεται σε παλαιότερη ανάρτηση του ANTINEWS;

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο πραγματικός ρόλος του ΙΤΥΕ “Διόφαντος” και βέβαια η συνέχεια και το αποτέλεσμα των “διαπραγματεύσεων”.

Μένει όμως και να δούμε αν η ανάθεση και η παραλαβή των dvd θα γίνει πριν από την αναμενόμενη(;) παράδοση των βιβλίων κάποια στιγμή τον Οκτώβριο... Νοέμβριο... Δεκέμβριο... Κύριος οίδε!

Εκτός από την όλη αυτή διαδικασία δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ και... ποια η χρησιμότητα των dvd από την στιγμή που τα βιβλία είναι διαθέσιμα και διαδικτυακά στο site του υπουργείου;

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα όλη αυτή η κατεπείγουσα "περίεργη" διαδικασία μας χτυπάει πολλά καμπανάκια για πιθανά... παρατράγουδα!
Ελπίζω κάποιος να ασχοληθεί γιατί έχει παραγίνει η σπατάλη την εποχή της κρίσης.
Και εδώ κάτι βρωμάει...

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: