Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ... ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ...

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέα «χαράτσι» σε όσους είχαν την ατυχία να αγοράσουν με στεγαστικό δάνειο ή όχι ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους, αποκτά η ερώτηση για την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την οποία κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος.


«Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ.
Μια δραματική παράμετρος της οικονομικής κρίσης είναι και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που  ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ.

Την πρώτη θέση σε αριθμό καταναλωτών κατέχουν τα νοικοκυριά, τα οποία έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών και ταυτόχρονα σε απόγνωση λόγω των αυξήσεων στις τιμές, των απολύσεων, της ανεργίας και της ύφεσης στην αγορά» αποκαλύπτει ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και τονίζει επίσης ότι πολλά καταστήματα και επιχειρήσεις καθυστερούν την πληρωμή των λογαριασμών, ενώ πολλοί ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται από υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημοτικούς οργανισμούς».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος κρούει το «κώδωνα του κινδύνου» λέγοντας ότι: «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας».

Ζητά τέλος από τους Υπουργούς να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
  • Πόσοι είναι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του Α΄ εξαμήνου του 2011;
  • Ποιο το συνολικό ύψος των οφειλών;
  • Πως σκέπτονται να αντιμετωπίσουν το θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών και της ρευστότητας της ΔΕΗ;

ΠΗΓΗ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Όταν κάνεις "έκτακτο υπουργικό συμβούλιο" Κυριακάτικα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης πως παίρνεις αποφάσεις τέτοιου είδους;
Χωρίς να έχεις πρόχειρα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς από την ΔΕΗ, χωρίς να έχεις πρόχειρα τα στοιχεία από το TAXIS  αφού ακόμα δεν έχουν γίνει οι διορθώσεις των παλαιότερων Ε9 και για τα νέα Ε9 έχεις αναβάλει την κατάθεση για τον Δεκέμβριο του 2011, κλπ, κλπ, κλπ.
Με τόσο ελλιπείς πληροφορίες πως μπορείς να παίρνεις αποφάσεις;
Είναι φυσικό λοιπόν να υποθέσουμε ότι πρόκειται για άλλη μία απόφαση του... "ποδαριού" η οποία πιθανότατα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα και σε λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση θα ψάχνει και νέα μέτρα για να καλύψει το έλλειμμα των μέτρων που πήρε για να καλύψει το έλλειμμα των μέτρων που πήρε για να καλύψει το έλλειμμα των μέτρων που πήρε για να... και τελειωμός δεν υπάρχει!
Η αποτυχία... της αποτυχίας... την αποτυχία... ΩΩΩΩ! ΑΠΟΤΥΧΙΑ!
Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: