Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ” ΚΑΙ “ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ”...

Αν και δεν ασχολούμαι συχνά με την εξωτερική πολιτική έχω ξαναγράψει για την περίπτωση “Καντάφι”.

Συνεχίζω να θεωρώ τον Καντάφι γελοίο αλλά ήταν αυτός που από την αρχή της ηγεσίας του έδρασε ιδιαιτέρως πατριωτικά για την χώρα του.

Βελτίωσε τις υποδομές της χώρας του και το βιοτικό επίπεδο του λαού του γι' αυτό ακόμα και σήμερα είναι πολλοί αυτοί που μάχονται και διαδηλώνουν υπέρ του ενώ σε άλλες περιπτώσεις (Ιράκ, Αίγυπτος, κλπ) η αντίσταση στην “επανάσταση” ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Πιθανότατα ο κόσμος αντιδρά και λόγω του νέου συντάγματος που ετοιμάζουν οι Λίβυοι “επαναστάτες”.

Σε μία χώρα όπου οι γυναίκες είχαν το ελεύθερο να ντύνονται όπως επιθυμούν, να εργάζονται, να οδηγούν, κλπ όταν το πρώτο άρθρο του νέου συντάγματος αναφέρει ότι “το Ισλάμ είναι η κύρια θρησκεία του κράτους και η κύρια πηγή νομοθεσίας είναι το Ισλαμικό δίκαιο (Σαρία)” μάλλον είναι λογικές οι αντιδράσεις.

Όλα αυτά βέβαια είναι τα ευτράπελα της “επανάστασης” εναντίων ενός γελοίου μεν ηγέτη αλλά από μία “περίεργη”  επανάσταση, τα οποία όμως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα από την στιγμή που στην περιοχή μας δημιουργείται άλλο ένα Ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς (αναμένεται το ίδιο και στην Αίγυπτο) με ότι αυτό πιθανών συνεπάγεται.

Εχθές λοιπόν οι ηγέτες της δύσης που βοηθούν τους “επαναστάτες” για να εδραιωθεί η “δημοκρατία” στην Λιβύη, συνεδρίασαν στο Παρίσι και μοίρασαν αρμοδιότητες για την βοήθεια στην χώρα.

Δεν μπορώ λοιπόν να μην σχολιάσω την ανακοίνωση του ΓΑΠ...
"η ΕΥΔΑΠ είναι έτοιμη να μεταφέρει με πέντε ειδικά τάνκερ, 170.000 κυβικά νερού
κάθε δέκα μέρες στην Τρίπολη, με στόχο την κάλυψη του 50% των αναγκών του λιβυκού λαού σε πόσιμο νερό".

Θυμάμαι τις διαδοχικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, τις διαφημίσεις για την μείωση της κατανάλωσης (“προσέχουμε για να έχουμε”) κλπ.

Επίσης είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους αφίσες είναι κοινές ειδικά σε νησιά του Αιγαίου όπου τα προβλήματα υδροδότησης είναι τεράστια.

Έχουμε παρανοήσει όπως φαίνεται την “βοήθεια” προς τρίτους.

Σε περιόδους όπως η σημερινή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική η κυβέρνηση όταν επιλέγει τρόπους βοήθειας (σαφώς αναγκαίας!) προς τρίτες χώρες.

Δεν είναι λογικό να προσφέρουμε βοήθεια πχ σε χρήμα, ενέργεια, νερό, ή άλλα είδη/αγαθά τα οποία δεν καλύπτουν καν τις εγχώριες ανάγκες των ίδιων των  Ελλήνων.

Από την άλλη όμως, κάλλιστα θα μπορούσε κάποια άλλη χώρα να αναλάβει την αποστολή νερού προς την Λιβύη και εμείς να αναλάβουμε την αποστολή τροφίμων (αγροτικά προϊόντα) από αυτά που κάθε χρόνο μας περισσεύουν, μένουν να σαπίζουν ή και θάβονται.

Αλλά βέβαια μία τέτοια σκέψη και απόφαση θα χρειαζόταν κάτι που η κυβέρνησή μας μας υπενθυμίζει  καθημερινά  ότι δεν διαθέτει...

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: