Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΚΑΛΟΣ, Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ...

Ο “καλός” είναι η “κυβέρνηση”.
Αυτή η καημένη, αναγκάζεται να πάρει μέτρα που δεν ταιριάζουν στην σοσιαλιστική ιδεολογία της, αναγκάζεται να υπογράφει συμφωνίες (μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, κλπ) για να γλιτώσει την χώρα από την χρεοκοπία, αναγκάζεται να μας τρομοκρατεί για να κατανοήσουμε επιτέλους την σοβαρότητα της κατάστασης, κλπ, κλπ, κλπ.

Με λίγα λόγια αναγκάζεται να εφαρμόσει “οδυνηρά” και “άδικα” μέτρα αλλά το κάνει για το καλό μας με αποκλειστικό στόχο να σωθούμε εμείς!
Είναι το θύμα μίας κατάστασης στην οποία μας έφεραν άλλοι και αναγκάζεται να εφαρμόσει μία συνταγή που της επιβάλουν άλλοι.
Η καημένη η “κυβέρνηση” έχει έρθει σε δύσκολη θέση με την αποτυχία των μέτρων και μάλιστα χωρίς να φταίει καθόλου!

Ο “κακός” είναι η τρόικα.
Αυτοί οι απαίσιοι γραφειοκράτες φταίνε για όλα.
Αυτοί οι ωμοί εκβιαστές επιβάλουν σκληρά μέτρα γιατί αυτοί είναι οι κεφαλαιοκράτες και εκβιάζουν την καλή μας “κυβέρνηση” ότι αν δεν τα  εφαρμόσει δεν θα πάρει ευρώ.
Αυτοί οι σκληροί καπιταλιστές ανάγκασαν την λαοφιλή σοσιαλιστική “κυβέρνηση” με το όπλο στο τραπέζι να υπογράψει απεχθείς συμφωνίες και τώρα την καλεί να τις εφαρμόσει.

Ο “κακομοίρης”  είναι ο Ελληνικός λαός.
Οι επιβάτες του Τιτανικού που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τον κρατήσουν στην επιφάνεια.
Κάνουν συνέχεια θυσίες χωρίς όμως να βλέπουν αποτέλεσμα, ζουν σε μόνιμη τρομοκρατία και αβεβαιότητα και τρώνε το ένα χαστούκι μετά το άλλο.
Και όλα αυτά... για να σωθούν!

Όλη αυτή η επικοινωνιακή προπαγάνδα της “κυβέρνησης” φαίνεται ότι δούλευε μια χαρά.
Σε συνδυασμό με μπόλικη κλάψα κάτι χιλιάδες προσλήψεις το ΠΑΣΟΚ κατάφερνε να κρατήσει το κεφάλι του  έξω από το νερό.
Εφάρμοζαν τα μέτρα που τους επέβαλαν(;) οι “κακοί”  αλλά επιλεκτικά ώστε να μην ενοχληθούν οι φίλοι τους και όλα πήγαιναν καλά.

Ξαφνικά όμως όλοι τους πήραν χαμπάρι.
Η τρόικα κατάλαβε ότι η “κυβέρνηση” με την επιλεκτική εφαρμογή των μέτρων προσπαθεί να κερδίσει χρόνο εισπράττοντας τις δόσεις του δανείου αλλά χωρίς να δημιουργεί προοπτικές.
Έτσι, η Ελλάδα πλέον και όχι το ΠΑΣΟΚ, χάνει την αξιοπιστία της διεθνώς την οποία θα είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδίσει.

Ο Ελληνικός λαός από την άλλη, έχοντας φτάσει στα όριά του αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κλάψα της “κυβέρνησης” είναι προσποιητή.
Η τρόικα ζητάει συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλά η “κυβέρνηση” είναι αυτή που αποφασίζει τον τρόπο με τον οποίο θα τα πετύχει.
Εφαρμόζει συνεχώς εισπρακτικά μέτρα ενώ η τρόικα της έχει επισημάνει ότι μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα και με την μείωση των δαπανών αλλά αυτό θα ενοχλούσε το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ και η “κυβέρνηση” το απέρριψε.

Τώρα όμως που έφτασε ο κόμπος στο χτένι και θα αναγκαστεί να το κάνει και αυτό οπότε ο πνιγμός της είναι σίγουρος και οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος.
Όχι “από ατύχημα” όπως προσπαθούν να μας περάσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αλλά από καθαρή ανικανότητα και αναξιοπιστία!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: