Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ"...


Σήμερα ο Σαμαράς έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η σύγκριση του περασμένου Σαββατοκύριακου με αυτό είναι εμφανής και συντριπτική υπέρ του Σαμαρά.

Ο “πρωθυπουργός” ο οποίος δεν πέρασε ούτε απ' έξω από την ΔΕΘ έδωσε μία συνέντευξη τύπου με την “αρωγή” κάποιων υπουργών του.

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός όμως και την ΔΕΘ επισκέφτηκε και με κόσμο μίλησε και στην συνέντευξη τύπου τα έβγαλε πέρα μόνος του δείχνοντας πλήρως ενήμερος για όλα τα θέματα.

Αυτό που σίγουρα έκανε εντύπωση είναι το μεγάλο “ΟΧΙ” που επανέλαβε σε αρκετές από τις απαντήσεις του.

Είναι πλέον σαφές και σίγουρο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε συναίνεση σε νέα μέτρα ούτε συγκυβέρνηση πριν ή μετά τις εκλογές.

Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς δεν θα δεχτούν ούτε εκβιασμούς ούτε, ακόμα χειρότερα, συμβιβασμούς για να πάρουν καρέκλες.

Η λογική είναι απλή.

Όταν η ΝΔ έχει έτοιμο το δικό της σχέδιο για την βελτίωση της χώρας και για την έξοδο από την οικονομική κρίση το οποίο είναι άκρως αντίθετο από αυτό που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση... πως μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συνεργασία;

Δεν ξέρω αν το σχέδιο της ΝΔ είναι το καλύτερο αν και ακούγεται πολύ λογικό ως σκεπτικό.

Είναι σίγουρο ότι οι θυσίες θα συνεχιστούν.
Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί!
Το θέμα είναι να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα... να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ.

Αυτό που έχουμε καταλάβει όλοι, ή τουλάχιστον όσοι δεν φορούν παρωπίδες, είναι ότι το σημερινό μείγμα για έξοδο από την κρίση δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα και βαθαίνει την ύφεση κάνοντας τους πολίτες να ζουν στην μιζέρια, την ανέχεια, την αβεβαιότητα, την τρομοκρατία!

Προσωπικά θα ήθελα να δοκιμαστεί και η άλλη συνταγή με την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Και ποιος ξέρει; Μπορεί και να λειτουργήσει!

Πάντως χειρότερα δεν γίνεται!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: