Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ...

Η χθεσινή είδηση στο mega ήταν:

Η “κυβέρνηση” αποφάσισε την συγχώνευση 4 οργανισμών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης  αλλά  κανένας υπάλληλος δεν θα βγει στην εφεδρεία! Ίσα-ίσα που δημιουργούνται επιπλέον 220 οργανικές θέσεις εργασίας στον νέο υπερ-οργανισμό!

Ο υπουργός θίχτηκε και τηλεφώνησε την ώρα του δελτίου ειδήσεων για να διαμαρτυρηθεί...

Εντυπωσιακό θράσος αλλά ακόμα εντυπωσιακότερα τα όσα είπε γιατί όντως φαινόταν να τα πιστεύει και να μην καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τι είπε;

Στους 4 αυτούς οργανισμούς υπήρχαν περίπου 2500 οργανικές θέσεις αλλά “μόνο” 750 περίπου εργαζόμενοι.
Ο νέος υπερ-οργανισμός θα έχει “μόλις” 1000 οργανικές θέσεις και θα κρατήσει όλους τους σημερινούς υπαλλήλους των 4 παλαιών οργανισμών!

Κάποιος να εξηγήσει στον υπουργό τι σημαίνει “οικονομία” και “μείωση δαπανών”!

Μάλλον εγώ δεν κατάλαβα καλά γιατί μέχρι εχθές θεωρούσα ότι θα συγχωνευτούν οργανισμοί με παρόμοιο αντικείμενο, οι οποίοι υπολειτουργούν (έως είναι εντελώς άχρηστοι) και όλα αυτά με σκοπό την καλύτερη οργάνωση τους, την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν στο κράτος και κυρίως την μείωση των δαπανών όπως επιτακτικά ζητάει η τρόικα!

Τι από αυτά επιτυγχάνεται με την συγκεκριμένη συγχώνευση;

Δημιουργείται ένας νέος “υπερ-οργανισμός” ο οποίος όμως στην πλήρη λειτουργία του χρειάζεται να έχει 1000 υπαλλήλους...άρα και αυτός εξ αρχής θα υπολειτουργεί!

... θα παραμείνουν και οι 750 (ή όσοι είναι) τωρινοί υπάλληλοι...
άρα μισθολογικά καμία αλλαγή στις δαπάνες!

Δεν μπορεί ο υπουργός να διαμαρτύρεται στα ΜΜΕ γιατί πήραμε χαμπάρι ότι μας κοροϊδεύει!

Στο κάτω-κάτω ας μην έκαναν δηλώσεις περί της “εξοικονόμησης δαπανών που επιτυγχάνεται με τις συγχωνεύσεις οργανισμών”!Ας μας παραμύθιαζαν (και εμάς και την τρόικα) με δηλώσεις για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία του νέου οργανισμού.
Μπορεί και να το καταπίναμε ευκολότερα!

Με τις τωρινές τους δηλώσεις προκαλούν μόνο γέλιο και αγανάκτηση.Για πόσο ηλίθιους μας περνάνε τελικά;

Όποιος θέλει πραγματικά να κάνει οικονομία υπουργέ μου, φτιάχνει έναν νέο οργανισμό ο οποίος σε πλήρη λειτουργία χρειάζεται πολύ κάτω από 750 άτομα και έχει ως αντικείμενο μόνο τις πραγματικά απαραίτητες αρμοδιότητες των οργανισμών που καταργούνται.

Για να το καταφέρεις αυτό βέβαια χρειάζεται να γνωρίζεις το αντικείμενο, να έχεις την δυνατότητα σκέψης και κρίσης, να μπορείς να συνδυάσεις και να επιλέξεις τα δεδομένα που πρέπει και κυρίως να μπορείς να κάνεις ότι είναι απαραίτητο χωρίς να σκέφτεσαι το πολιτικό κόστος!

Μάλλον πρόκειται για χαμένο κόπο να ψάχνω για τέτοια προσόντα αλλά μάλλον είναι λάθος και να πιστέψουμε ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να βάλει σε τάξη το δημόσιο και τις στρατιές που τοποθέτησε σε αυτό από το 1981 έως και... ΣΗΜΕΡΑ!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: