Έχει γίνει πλέον παράδοση στην χώρα μας να ψηφίζονται νόμοι οι οποίοι ποτέ δεν εφαρμόζονται.
Προσφάτως μάλιστα αποδείχθηκε ότι αυτό ουδεμία σχέση έχει με τις ψήφους με τις οποίες υπερ-ψηφίζεται.
Όταν κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του είτε περάσει από την βουλή με 151 ψήφους, είτε με 200, είτε με 300 το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Δεν θα εφαρμοστεί!
Όταν κανένας δεν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή του είτε περάσει από την βουλή με 151 ψήφους, είτε με 200, είτε με 300 το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Δεν θα εφαρμοστεί!
Αυτό συμβαίνει και με το τελευταίο ν/σ του υπουργείου παιδείας.
Προσωπικά θεωρώ ότι το μόνο που θα εφαρμοστεί από ολόκληρο το ν/σ είναι η νέα διαδικασία εκλογής πρυτανικών αρχών και ο νέος τρόπος διοίκησης των ιδρυμάτων.Όλα τα υπόλοιπα προστέθηκαν για τα μάτια του κόσμου και για να επιτευχθεί ευρύτερη πλειοψηφία στην βουλή με την ελπίδα να μειωθούν οι αντιδράσεις.
Υπάρχουν όμως εκατοντάδες ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη εδώ και ένα μήνα.
Δεν είμαι νομικός, ούτε έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις αλλά από ότι γνωρίζω η κατάληψη δημοσίου κτηρίου παραμένει αδίκημα.
Δεν έχει σημασία εάν αποφασίζεται “δημοκρατικά”, αν και δεν νομίζω ότι πάρθηκε καμία απόφαση σε συνέλευση με την παρουσία του 51% των φοιτητών!
Παραμένει παράνομη πράξη!
Παραμένει παράνομη πράξη!
Έχουμε λοιπόν ένα υπουργείο το οποίο κατά πως φαίνεται δεν ενδιαφέρεται να εφαρμόσει τον νόμο που έφτιαξε αλλά ούτε και τους νόμους του κράτους γενικά και... απειλεί!
Η υπουργός απειλεί τους φοιτητές ότι θα χάσουν το εξάμηνο και έτσι ελπίζει(;) να ανοίξουν τα πανεπιστήμια!
Δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχουν νόμοι, δεν υπάρχουν τρόποι να εφαρμοστούν οι νόμοι, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ανοίξουν εκτός από την καλή θέληση των φοιτητών ή στην συγκεκριμένη περίπτωση την τρομοκράτησή τους!
Επειδή το εξάμηνο θα χαθεί για όλους και όχι μόνο για τους καταληψίες, επειδή το υπουργείο και οι αρχές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, το μόνο που μένει είναι να πάρουν οι φοιτητές τον νόμο στα χέρια τους και δια της βίας να ανοίξουν τις σχολές τους;!
Είναι υπεύθυνη στάση υπουργείου η απειλή;
Είναι υπεύθυνη στάση υπουργείου η προτροπή σε βία;
Ποιος είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή των νόμων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας; Οι φοιτητές;
Ή μήπως το υπουργείο πιστεύει ότι “νόμος είναι το δίκιο του (καταληψία) φοιτητή”;
Με λίγα λόγια...
Καλές οι δάφνες για τον “καταπληκτικό” νόμο, καλές οι καρέκλες στο υπουργείο αλλά κάποιος θα έπρεπε να ασχοληθεί και με την εφαρμογή των νόμων σε αυτό το κατακαημένο το κράτος.
Αν δεν μπορείτε να προστατέψετε την έννομη τάξη, αν δεν μπορείτε να εφαρμόσετε τους νόμους, σταματήστε τουλάχιστον να απειλείτε ότι θα χαθεί το εξάμηνο.
Εάν τελικά κάνετε πράξη την απειλή σας να ξέρετε ότι άλλοι πολίτες αυτού του κράτους μπορεί να στραφούν εναντίον σας για παράβαση καθήκοντος καθώς και εναντίων όλων των υπευθύνων για αυτήν την κατάσταση... πρυτάνεων, δικαστικών, κλπ.
Δεν είσαστε εκεί κ. Διαμαντοπούλου για να “απειλείτε” ότι σε ένα και μοναδικό θέμα θα εφαρμόσετε τον νόμο!
Είσαστε εκεί για να φροντίσετε να εφαρμόζονται ΟΛΟΙ οι νόμοι!
Είσαστε εκεί για να φροντίσετε να εφαρμόζονται ΟΛΟΙ οι νόμοι!
Απλή κοινή λογική...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου