Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...

Εχθές το τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr παρουσίασε δύο θέματα από την Ρωσία.
Περίμενα να δω αν θα αναφερθούν τα ΜΜΕ σε αυτές τις ειδήσεις αλλά προφανώς δεν είναι από αυτές που πρέπει να ακούγονται!

Ας δούμε λοιπόν τι έγραφε εχθές το defencenet.gr


ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:

Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"!

Είναι πραγματικά πρωτοφανής ο τρόπος και το περιεχόμενο της δήλωσης του Β.Πούτιν, ο οποίος μάλιστα έκαν την δήλωση αυτή - την οποία μετέδωσε ειδικά το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ - στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του κόμματος του, της "Ενωμένης Ρωσίας".

"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία" κατέληξε! Και βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στην Πορτογαλία, ούτε στην Ιρλανδία...

Τέτοιο "φτύσιμο" δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική. Οι πάγοι στις σχέσεις Μόσχας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα "παγετώνα"...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Ολιγόλεπτη, χωρίς ουσία και χωρίς "επόμενη μέρα" η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Σ.Λαμπρινίδη με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ, στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη. Ο πρώτος ήδη έχει φάει μία "πόρτα" όταν για πρώτη φορά στα διπλωματικά χρονικά η Μόσχα για να εκφράσει την δυσαρέσκειά της για το κακό επίπεδο των ελληνορωσικών σχέσεων (υπ'ευθύνη της κυβέρνησης) ματαίωσε το ταξίδι του στην Μόσχα.

Απλά συμφώνησαν ότι συμπλέουν σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας. Επίσης οι δυο υπουργοί συζήτησαν την προώθηση συμβατικού πλαισίου για την ανάπτυξη και περαιτέρω εδραίωση των ελληνορωσικών σχέσεων και την υπογραφή σχετικών συμφωνιών, καθώς και την προετοιμασία για το κοινό «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα και «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία το 2014.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που δημιουργείται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις απειλές της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, καθώς και άλλα ευρύτερα ζητήματα της Μέσης Ανατολής. Όλα αυτά σε 25' λεπτά περίπου που κράτησε η συνάντηση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Κάποτε... στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν... λέγαμε ότι μπορεί η χώρα να καταστρέφεται αλλά “έξω πάμε καλά”.

Αρκούσαν μόλις δύο χρόνια της σημερινής “κυβέρνησης” για να γίνουμε περίγελος διεθνώς και παράδειγμα προς αποφυγή!

Ο Έλληνας ο οποίος από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν αξιοπρεπής και εθνικά υπερήφανος κατέληξε επαίτης με αντάλλαγμα την εθνική του κυριαρχία.

Μέχρι τώρα η “κυβέρνηση” ήταν απλώς γελοία και μας διασκέδαζε με τις γκάφες της.
Τώρα όμως έχει γίνει επικίνδυνη και.. εθνοπροδοτική.

Δεν αξίζει στον Έλληνα τέτοια διεθνής απαξίωση και γελοιοποίηση.

Δεν αξίζει στον Έλληνα τέτοιος εξευτελισμός.

Είμαστε Έλληνες και είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι για την χώρα μας.
Δεν είμαστε καρπαζοεισπράκτορες!

Η “κυβέρνηση” αυτή δεν μας αξίζει!

Απλή κοινή λογική...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτους ψηφισαμαι αυτοι μας αξιζουν ειμαστε αξιοι τις τυχης μας