Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

¨ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ..¨¨

Η ψυχολογία διδάσκει πως υπάρχουν φορές που,  όσο και αν θέλει κάποιος να κρύψει αυτά που πραγματικά νοιώθει μέσα του, κάποια στιγμή  δεν θα μπορέσει να κρατηθεί και θα   τα εκστομίσει.

Ο Βενιζέλος , για δεύτερη φορά  έκανε το μεγάλο λάθος.

Την πρώτη φορά όταν εξεδήλωσε τη οργή του δημόσια , παρουσία των ΜΜΕ , για ένα καφέ που κάποιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ πέταξε εναντίων του,  φανερώνοντας έτσι μια κρυφή πτυχή του χαρακτήρα του. Του ανθρώπου δηλαδή  που όταν οργίζεται δεν μπορεί να συγκρατηθεί, κάτι που του στοίχησε  την εκλογή  του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα , μιλώντας  ασυγχώρητα  πολύ για τα πάντα,  του ¨ξέφυγε ¨ μια ακόμα φράση που,  στο στόμα ενός ..αντιπρωθυπουργού  και υπουργού οικονομικών και  ειδικά σε μια τόσο επικίνδυνη καμπή για τον Έλληνα πολίτη, αποτελεί  την απόλυτη βρισιά .

« Ευτυχώς που  έχουμε  την Τρόικα  στην Ελλάδα….» .. Όλα τα υπόλοιπα  που ακολούθησαν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια  απελπισμένη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτή ακριβώς την έκφραση της πεποίθησής του, που βγήκε τόσο αυθόρμητα . ..

Είναι το δεύτερο δημόσιο γλίστρημα για τον …κ. Καθηγητή.  Τώρα το αν αποτελέσει  τη Αχίλλειο πτέρνα του στη μάχη για τη κατάληψη της προεδρίας στο κόμμα του , πολύ λίγο ενδιαφέρει τους αγανακτισμένους  πολίτες της χώρας.

Όμως,   αυτή η φράση  σηματοδοτεί και τη πλήρη παράδοση του ίδιου και της Κυβέρνησής του στην ξένη Κυριαρχία. Και αυτή η φράση  αποτελεί  κόλαφο για όλους εμάς  που  πιστεύουμε πως   ¨ η  Ελλάδα    ανήκει στους  Έλληνες¨.

Δεν τον εξουσιοδότησε  ΚΑΝΈΝΑΣ , να παρουσιάσει την δική  του γνώμη  και τη γνώμη όσων μετέχουν στη κυβέρνηση μειοψηφίας πια,  για την Τρόικα, σαν δική μου αλλά και των υπολοίπων 10 εκ. Ελλήνων.
 
Αυτό δεν αποτελεί μόνο πολιτικό ολίσθημα , αλλά    ΑΣΥΓΝΩΣΤΗ   ΠΡΆΞΗ..  

 Γ. Νεοφώτιστος.

ΠΗΓΗ ΕΛΠΙΔΑ

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

Mήπως ο Βενιζέλος έχει τελικά δίκιο? Μήπως έστω χωρίς να το καταλάβει (?) διτυύπωσε αυτοκριτικό λόγο? Μήπως έκανε κριτική στον πρωθυπουργό? Μήπως ήταν ομολογία μιας τραγικής αποτυχίας? Γιατί κι εγώ θεωρώ ότι μια κυβέρνηση του Λεφτά Υπάρχουν Παπανδρέου με τρόϊκα όπως έχουμε τώρα είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση "Γιώργου" ...σκέτη