Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ξεπέρασε κάθε όριο... (ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΠΙΣΗΣ!)

Ξεπέρασε κάθε όριο η προκλητικότητα των Γερμανών έναντι της Ελλάδας με τη χθεσινή απερίγραπτη ενέργεια του προέδρου της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ.

Αντιμετωπίζοντας προφανώς την Ελλάδα ως γερμανική αποικία, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητώντας του με δηκτικό ύφος ανθυπάτου... «εξηγήσεις» για το τι έχει κάνει η Ελλάδα για να βρει τους βουλευτές με τα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Φ. Πετσάλνικος, υποβοηθώντας την απαξιωτική οπτική των Γερμανών, αντί να επιστρέψει την επιστολή ως απαράδεκτη, έσπευσε να απολογηθεί στον κ. Λάμερτ.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής , ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ σημειώνει ότι η χώρα του ενέκρινε πρόσφατα και συμμετέχει στο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνεται, αντικρούει την εντύπωση ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.

Ο κ. Λάμερτ επικαλείται τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου περί εμβασμάτων πολιτικών και συγγενικών τους προσώπων στο εξωτερικό, για να δηλώσει ότι οι Γερμανοί βουλευτές έχουν αναστατωθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Πετσάλνικο, καθώς η επιστολή του κ. Λάμερτ έμεινε επτασφράγιστο μυστικό και δεν δόθηκε στους δημοσιογράφους, ο κ. Λάμερτ λέει ότι θα ήταν ευγνώμων αν ο κ. Πετσάλνικος τού έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις για το τι πράττει η Ελλάδα γύρω από το θέμα αυτό, προκειμένου να εξαλειφθούν η σύγχυση και οι αντιδράσεις των Γερμανών βουλευτών, οι οποίοι λένε ότι «δεν είναι δυνατόν εμείς να στηρίζουμε την Ελλάδα και οι Ελληνες βουλευτές να βγάζουν τα λεφτά τους έξω».

Κι ενώ οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι το λιγότερο που θα έκανε ο κ. Πετσάλνικος θα ήταν να επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε υποτέλεια, είπε στους δημοσιογράφους ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει στον κ. Λάμερτ τις απαραίτητες εξηγήσεις για τις νομοθετικές και τις θεσμικές ενέργειες τις οποίες έχει ήδη αναλάβει η Βουλή.

Ως άλλος συνήγορος υπερασπίσεως του κ. Λάμερτ, μάλιστα, παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να μην «παρεξηγούν» τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ, διότι κατά καιρούς στο παρελθόν έχει αναπτύξει φιλελληνικές θέσεις.

Γιώργος Λυκουρέντζος



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ο ποιος;... Ζήτησε τι;...
Όχι μόνο έπρεπε να έχει επιστραφεί η επιστολή ως απαράδεκτη αλλά έπρεπε ο πρόεδρος της Ελληνικής βουλής να είχε δώσει συνέντευξη τύπου στην οποία θα εξευτέλιζε τον "κύριο"  αυτόν και θα εξηγούσε στην Γερμανία ότι η Ελλάδα είναι ισότιμος εταίρος στην ΕΕ και όχι Γερμανική αποικία.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει να είσαι "πολιτικός ανήρ" και όχι... γυμνοσάλιαγκας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: