Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΙΖΟΥΜΕ Προ.Πο.!...

Πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τις χθεσινές ανακοινώσεις του “υπουργού” Προ.Πο. παρά... παιχνίδι!...

“Παίζει” τον “υπουργό” και καταστρώνει “σχέδιο” για την “αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης”!

Το υπέροχο αυτό “σχέδιο” περιλαμβάνει “δράσεις επιχειρησιακές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα” με την δημιουργία “ΚΚΦ” (Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας).

Αυτό κι αν είναι πάταξη της λαθρομετανάστευσης!

30 “ΚΚΦ” από 1000 άτομα στο καθένα = 30000 λαθρομετανάστες.
Με τους υπόλοιπους, περίπου 970000, τι θα γίνει;
Και με 3 “ΚΚΦ” ανά περιφέρεια, όπως αναφέρεται στο “σχέδιο”, και με 6, και με 9... πάλι θα μιλάμε για 90000 λαθρομετανάστες την στιγμή που έχει υπολογισθεί ότι μπαίνουν στην χώρα περίπου 130-150000 ετησίως!

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο “υπουργός” θεωρεί ότι...


“Σε ότι αφορά στο πρώτο ερώτημα, εάν δηλαδή, η χώρα φιλοξενεί σε κλειστούς χώρους φιλοξενίας τριάντα χιλιάδες μετανάστες αυτό είναι ικανό να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση; Η απάντηση είναι ναι. Και μάλιστα είναι ικανό αυτό το σχέδιο να αποτρέψει πλήρως και να μειώσει σημαντικότατα ως και να μηδενίσει τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα, για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον οι δουλέμποροι, όλοι εκείνοι που αφήνουν τις ανθρώπινες ψυχές στις όχθες του Έβρου θα αντιληφθούν πλέον ότι η Ελλάδα «ξέφραγο αμπέλι» όπως είναι σήμερα δεν θα ξανά είναι ποτέ. Δηλαδή, όποιος μπαίνει στη χώρα θα φιλοξενείται και θα του ζητείται άμεσα η επαναπροώθησή του η επιστροφή του στην πατρίδα του. Τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση και αυτό πρέπει να είναι σαφές. Εκτός αν είναι πρόσφυγας, αν διώκεται για τις πεποιθήσεις του, τη φυλή του, τη θρησκεία του, τους αγώνες του για την απελευθέρωση και τη δημοκρατία εκεί είναι το ιερό δικαίωμα της κτίσης του ασύλου. Και αυτό θα το προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού.”

Το έτερο εντυπωσιακό είναι το πόσο ωραία εμφάνισε τις ανέσεις που θα παρέχονται ώστε να μην αντιδράσει κανείς.

Θα ιδρυθεί αστυνομική υπηρεσία 150 αστυνομικών... θα απασχοληθούν 300 άτομα ως ιδιωτικό προσωπικό ασφαλείας... θα υπάρχει κάλυψη αναγκών σίτισης από εταιρεία catering, συνεργείο καθαρισμού, παροχή υπηρεσιών ιατρικής μέριμνας, συνεργεία συντήρησης και τεχνικής κάλυψης, υπηρεσίες καθαριστηρίου και εκμετάλλευση κιλικίων...

Και όλα αυτά ονομάζονται “ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες”!

Έχω νέα για τον “υπουργό” Προ.Πο. ...

Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες εκεί έξω οι οποίοι ευχαρίστως θα δήλωναν λαθρομετανάστες ώστε να “φιλοξενηθούν” για κάποιο διάστημα σε ένα από τα 30 “ΚΚΦ” του και να ζήσουν έστω και για λίγο σε ανθρώπινες συνθήκες!

Για την ακρίβεια... μάλλον και οι λαθρομετανάστες θα παίζουν ξύλο για το ποιος θα πρωτοπάει εκεί που θα του παρέχουν στέγη, τροφή, καθαριότητα, κλπ!
(αλήθεια, κηπουρούς θα προσλάβουν ή θα αναγκάζονται οι “φιλοξενούμενοι” να σκύβουν για να σκαλίσουν και να ποτίσουν τα φυτά;)

Επίσης κάτι μου λέει ότι αυτοί που θα συνωστισθούν για να “φιλοξενηθούν” προφανώς δεν θα είναι αυτοί που έχουν “ποινικές συνήθειες” γιατί ως γνωστόν το έγκλημα αποδίδει μία χαρά και δεν έχουν ανάγκη “φιλοξενίας”!

Με λίγα λόγια “υπουργέ μου”...

Θα γίνει μία τρύπα στο νερό στην οποία θα πέσουν καμιά 200αριά εκατομμύρια “εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από την ΕΕ” χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα... πλην του ότι σε λίγο καιρό θα μας βρίζουν και πάλι οι Ευρωπαίοι ότι “φάγαμε” τα ευρώ τους και δεν σταματήσαμε την λαθρομετανάστευση!

Με την “φιλοξενία” 30-90000 λαθρομεταναστών δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.
Αν μαζέψεις όλους τους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας και μόνο, τα γέμισες τα 30 “ΚΚΦ”... και τα 60... και ίσως και τα 90... και αν σου φτάσουν!

Παρόλες τις χθεσινές ανακοινώσεις μετά φανών και λαμπάδων ως μέγα επίτευγμα και απαύγασμα σκέψεις... αυτό δεν είναι ούτε μεταναστευτική πολιτική ούτε “δράσεις επιχειρησιακές και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα”...

Η σωστή μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει συνεργασία διαφόρων υπουργείων, συνεργασία διαφόρων κρατών εντός και εκτός Ευρώπης και -κυρίως- κατάργηση του ν/σ εκτρώματος για την Ελληνική ιθαγένεια!

Αν δεν γίνει συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια για την πάταξη ενός φαινομένου το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της χώρας και του λαού της αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά... (προεκλογικά;) “παιχνίδια” εντυπώσεων!

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ  Ολόκληρη η χθεσινή παρουσίαση του Χρυσοχοΐδη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: