Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο ΝΕΟΣ "ΤΣΑΡΟΣ" ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΑ(;) ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...

Σαχινίδης «καρφώνει» Σημίτη για την ένταξη στο ευρώ με πλαστά στοιχεία

Ρουκέτες με 11 χρόνια καθυστέρηση προς τον Κώστα Σημίτη έριξε χθες από τη Βουλή ο νέος υπουργός Οικονομικών -αλλά τότε σύμβουλός του- Φίλιππος Σαχινίδης, ομολογώντας ότι η χώρα έκρυψε τα ελλείμματά της για να μπει στην ευρωζώνη το 2001, με αποτέλεσμα να αρχίσουν από τότε όλα τα δεινά.

Λίγα λεπτά μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική της Βουλής, ο κ. Σαχινίδης ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας ότι το πρόβλημα της χώρας δεν βρίσκεται ούτε στο 2009 ούτε στο 2007, αλλά στο 2001, όταν η χώρα μπήκε στην ευρωζώνη με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, διότι τα ελλείμματα ήταν πολύ υψηλά.

Κι ενώ κριτήριο για την ένταξη των χωρών στην ευρωζώνη ήταν το έλλειμμα να μην ξεπερνά το 3%, ο κ. Σαχινίδης παραδέχτηκε ότι τόσο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών όσο και το έλλειμμα κινούνταν πολύ πιο πάνω.

Αυτό αποτελεί ομολογία ότι το ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη «μαγείρεψε» το έλλειμμα για να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ με πήλινα πόδια, αλλά και δικαίωση του Κ. Καραμανλή για την απόφασή του να κάνει την απογραφή.

Ο υπουργός Οικονομικών κράτησε όμως αποστάσεις και από την αντιπολιτευτική τακτική του Γ. Παπανδρέου το 2007, λέγοντας ότι η χώρα δεν έπρεπε να βγει από την επιτήρηση!
«Μα, το ΠΑΣΟΚ τη χαρακτήριζε τότε προσβλητική και ότι έπρεπε να λήξει» αντέτειναν οι δημοσιογράφοι.
«Εγώ σας λέω την άποψή μου ανεξαρτήτως του τι λέει το ΠΑΣΟΚ» απάντησε ο κ. Σαχινίδης.

Καταλήγοντας επιφύλαξε νέο χτύπημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το 2009, όταν μιλούσε για μέτρα, δεχόταν ανεύθυνη κριτική και επιθέσεις από παντού.
Κι όταν οι δημοσιογράφοι τού θύμισαν ότι ο Χρ. Παπουτσής ήταν αυτός που ως γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τού επιτέθηκε με σφοδρότητα, απάντησε με νόημα: «Εχετε πολύ καλή μνήμη».

Χθες πάντως τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2009 έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος μέσω υπομνήματος στην Εξεταστική εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου, λέγοντας ότι και οι δύο ήξεραν τα πάντα, αλλά δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να στείλουν εσκεμμένα και εν πλήρει συνείδηση την Ελλάδα στη μέγκενη του ΔΝΤ.

Ο κ. Παπαθανασίου ξεγύμνωσε και την παραπειστική επιχειρηματολογία του Γ. Παπακωνσταντίνου για μέτρα που δήθεν πήρε για να συγκρατήσει το έλλειμμα του 2009, κάνοντας λόγο για απίστευτα ψέματα του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καθώς το μόνο που έκανε ήταν να φουσκώσει τεχνητά το έλλειμμα με 10 δισ. ευρώ, μεταφέροντας όλες τις δαπάνες στο 2009 και όλα τα έσοδα στον επόμενο χρόνο.

«Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου είναι τεράστιες, εγκληματικές και αυταπόδεικτες. Ο φάκελος για το ποιοι και γιατί οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγκενη του ΔΝΤ πρέπει και οφείλει να ανοίξει» καταλήγει.

Γιώργος Λυκουρέντζος

Δεν υπάρχουν σχόλια: