Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ... ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ...

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” του Πάνου Καμμένου και μέρες τώρα έχει γίνει το αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ.

Πόσοι από αυτούς που διέγραψε ο “κακός” Σαμαράς θα μεταφερθούν (με τις έδρες τους!) στην ομάδα “Καμμένος Α.Ε.”;

Πόσοι θα γυρίσουν την πλάτη στην ΝΔ και πόσοι θα παραμείνουν πραγματικά κοινοβουλευτικά ανεξάρτητοι στηρίζοντας σταθερά το κόμμα που τους ανέδειξε;

Όλα τα ονόματα των διαγραφέντων έχουν περάσει από όλες τις λίστες...
αυτοί που φεύγουν... αυτοί που μένουν... αυτοί που επιστρέφουν... αυτοί που κάνουν δεύτερες σκέψεις...

Οι λίστες πάνε κι έρχονται, τα ονόματα αλλάζουν συνεχώς και τα στοιχήματα πέφτουν βροχή.

Πολλοί από αυτούς λοιπόν κάνουν “δεύτερες σκέψεις”...

Εγώ κάνω “δεύτερη ανάγνωση”...

Βουλευτές, ακόμα και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, αυτοί που χρόνια τώρα υπερθεματίζουν κατά του πολιτικού “επαγγέλματος”, δείχνουν πρακτικά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι ίδιοι είναι “επαγγελματίες πολιτικοί”!

Ξέρω... ξέρω...
Οι εκλογικές τους περιφέρειες τους θέλουν στην βουλή... για το καλό του τόπου βεβαίως-βεβαίως... έχουν πολλά να προσφέρουν... είναι οι καλύτεροι και δεν υπάρχουν άλλοι... μπλα, μπλα, μπλα...

Η ουσία είναι μία...

Δεν μπορούν να φανταστούν την ζωή τους “εκεί έξω”!
Δεν ξέρουν τι θα κάνουν εάν δεν είναι βουλευτές!
Δεν μπορούν να σκεφτούν τι θα κάνουν εάν μείνουν εκτός βουλής, έστω και για μία μόνο τετραετία, ώστε να σκεφτούν και να αποφασίσουν εάν θέλουν πραγματικά να προσχωρήσουν σε άλλο κόμμα ή να επιστρέψουν στο κόμμα τους και να μην προκαλούν με την άμεση αλλαγή στέγης!
Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι στην ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ εκλογική περιφέρεια θα εκλεγεί κάποιος άλλος στην θέση τους!

Ωραία τα μεγάλα λόγια κατά του “επαγγέλματος” πολιτικός, αλλά προφανώς μόνο όταν αφορά άλλους ή την άσκηση επαγγέλματος  παράλληλα με την βουλευτική ιδιότητα και όχι την πιθανή αποχώρηση από την βουλή.

Το θεωρώ λίγο απογοητευτικό γιατί, τουλάχιστον για κάποιους από αυτούς είχα εντελώς άλλη εντύπωση...  Κρίμα...

Από την άλλη καταλαβαίνω τον Καμμένο ο οποίος προσπαθεί να αποκτήσει την δική του κοινοβουλευτική ομάδα οπότε τους χρειάζεται.

Για την ώρα όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική που θα ακολουθήσει, πλην του ότι είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα με “κινηματικό χαρακτήρα” όπως είπε σήμερα ο Μαρκόπουλος, πράγμα το οποίο προσωπικά δεν το θεωρώ αρκετό.

Η προσχώρηση ενός “επαγγελματία” πολιτικού σε ένα κόμμα χωρίς καθαρό πολιτικό στίγμα δείχνει τουλάχιστον... απελπισία!

Θα περίμενε κανείς ειδικά αυτοί, οι έμπειροι πολιτικοί, να είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους αλλά φαίνεται ότι ο φόβος για μία τετραετία ως απλός ιδιώτης και η απελπισία σκοτώνουν την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: