Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Καψής ζήλεψε τον Πάγκαλο...

Τη δόξα Παγκάλου εζήλωσεν ο υπό προθεσμίαν υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες όταν υποστηρίζουμε ότι μεταμορφώθηκε σε νέο Θεόδωρο Πάγκαλο, αναφερόμαστε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ουχί στον δικτάτορα Πάγκαλο.

O κ. Καψής, αφού βάζει την ατζέντα των θεμάτων της επόμενης κυβέρνησης, παραδέχεται ότι θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας: «Δεν ξέρω αν οι απολύσεις θα είναι η πρώτη δύσκολη στιγμή. Θα είναι μία από τις δύσκολες στιγμές. Αυτό έχει μεγάλη σημασία να το καταλάβουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν παραλείπει να κάνει και μαθήματα... ανταγωνιστικότητας ισχυριζόμενος: «Η έννοια της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα δεν μπαίνει γενικά αφηρημένα και οριζόντια. Συνδέεται με την ανταγωνιστικότητα... Δεν μπορεί να έχουμε την παραγωγικότητα του Νότου και τους μισθούς του Βορρά. Δεν γίνεται. Αυτή η αντίφαση πρέπει να τελειώσει». Οχι, για την αντίφαση ότι υπάρχουν προϊόντα πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα απ' ό,τι στις χώρες του Βορρά ο κ. Καψής δεν είπε τίποτε...

Ο κ. Καψής χθες στο ραδιόφωνο (ΣΚΑΪ) μίλησε επί παντός επιστητού και λειτούργησε σαν... αντ' αυτού (του κ. Παπαδήμου) και σαν υπουργός μακράς πνοής, ενώ η θητεία που του απομένει είναι μόλις και μετά βίας ενάμισης μήνας. Ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοιχτή την παραμονή στην κυβέρνηση όχι μόνο του κ. Παπαδήμου, αλλά και μιας σειράς ανθρώπων του, τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ της μείωσης των μισθών και προέβλεψε... συγκυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας ως αυθεντία ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων:

-Οσο βαδίζουμε προς τις εκλογές οι οπαδοί των δύο μεγάλων κομμάτων (σ.σ.: μάλλον το δεύτερο... μεγάλο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει από 8%-13% στις τελευταίες μετρήσεις) ενδεχομένως να συσπειρώνονται.

-Ο κ. Παπαδήμος είναι μια προσωπικότητα χρήσιμη στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας στη χώρα μας... Νομίζω, οτιδήποτε και να πούμε θα ήταν άκαιρο.

-Το πείραμα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι μια παρακαταθήκη συνεργασίας. Δείχνει ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει και να πετύχει πολύ συγκεκριμένους και δύσκολους στόχους. Αν δεν υπάρχει πλειοψηφία, φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν κάποιας μορφής συνεργασίες τις οποίες βέβαια θα προσδιορίσουν τα ίδια τα κόμματα.

-Το προσωπικό του πρωθυπουργικού γραφείου θα πρέπει να είναι μόνιμο, ανεξαρτήτως πρωθυπουργού. Η σκέψη αυτή δεν αφορά μόνο το γραφείο του πρωθυπουργού, αφορά και μια σειρά από φορείς του Δημοσίου. Θα πρέπει να υπάρχει προσωπικό το οποίο να γνωρίζει τα θέματα, να ανταποκριθεί στις γραφειοκρατικές και τεχνικές απαιτήσεις που υπάρχουν... Στη λογική αυτή θα εξεταστεί μια σειρά καινοτομιών που πρέπει να εισαγάγουμε.

Νίκος Ελευθερόγλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Το καλάμι είναι πολύ άγριο... αν και το καβαλάς πολύ εύκολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: