Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;;...

17 εβδομάδες (!) άδεια στους διπλωμάτες των Βρυξελλών

Oι στενοί συνεργάτες της λένε ότι δεν της περισσεύει ούτε ένα λεπτό για να ξεκουραστεί.

Εξαρτάται πάντα από το πώς βλέπει κανείς τον χρόνο και την ξεκούραση.

Γιατί ενώ οι κοινοί θνητοί ανά τον κόσμο μετρούν συνήθως το πολύ έναν μήνα άδεια, τα «παιδιά» της λαίδης Αστον, της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, απολαμβάνουν διακοπές 17 ολόκληρων εβδομάδων - ίσως και με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Είναι γεγονός ότι η 53χρονη λαίδη Αστον έχει γίνει πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα στόχος επιθέσεων των ΜΜΕ.

Κάποιες από τις επιθέσεις έχουν βάση, άλλες είναι κακόβουλες.

Κανείς όμως δεν μπορεί να διαψεύσει την πραγματικότητα.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες καλοπερνούν, ιδιαίτερα αυτοί που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές. Κάτι σαν την «ακριτική» περιοχή της Καραϊβικής, για παράδειγμα.

Αυτοί οι διπλωμάτες, που είναι και οι περισσότεροι, καθώς αντιπροσωπεύουν συνολικά το 60% του σώματος, μπορούν να απουσιάζουν από το γραφείο τους για 17 εβδομάδες.

Αν προσθέσουμε και την άδεια δύο εβδομάδων για επαγγελματική εκπαίδευση στις Βρυξέλλες, το σύνολο της απουσίας τους φτάνει τους πέντε μήνες τον χρόνο!

Σε ό,τι αφορά τους διπλωμάτες που εργάζονται «σκληρά» στην Απω Ανατολή, την Ασία και την Αφρική, ο χρόνος της άδειας είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Τριάντα ευρωπαϊκές διπλωματικές αποστολές σε αυτές τις περιοχές μπορούν να «εξαφανιστούν» από τα γραφεία τους για 21 έως 24 εβδομάδες, δηλαδή τον μισό χρόνο! Προσθέστε και τις δύο ημέρες ταξιδιού, που επίσης δεν χρεώνεται ως άδεια, καθώς η απόσταση Πουκέτ - Βρυξέλλες είναι ένα θέμα...


Σκανδαλώδη προνόμια των ευρωυπαλλήλων

Στη χώρα των ευρωκρατών ο πιο χαμηλόβαθμος υπάλληλος της Ε.Ε. δικαιούται κύριο μισθό 2.500 ευρώ (χωρίς επιδόματα), απόλυτη ασφαλιστική κάλυψη και συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σχεδόν δωρεάν, ειδικά σχολεία για τα παιδιά, επιδόματα για εκπαιδευτικούς λόγους, εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας για τρία έτη, αν βρεθεί εκτός Ε.Ε., και δεκάδες άλλα επιδόματα.

Οι υπάλληλοι της Ε.Ε. δεν πληρώνουν φόρους σε κράτη-μέλη, παρά μόνον έναν «ευρωπαϊκό φόρο», που προορίζεται για τους μισθούς των επιτρόπων, ο οποίος αντιστοιχεί σε ποσοστό μικρότερο από 10% ή και 7%.

Δεν πληρώνουν ΦΠΑ σε είδη νοικοκυριού και στα αυτοκίνητα, ενώ μπορούν να αγοράσουν με 2.000 ευρώ καινούργιο αυτοκίνητο.

Οι σκανδαλώδεις αποδοχές, οι άδειες αλλά και τα έξοδα των μελών των διπλωματικών αποστολών και του προσωπικού της Ε.Ε. έχουν απασχολήσει πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια την επικαιρότητα.

Τίποτα βέβαια δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά.

Αντιθέτως, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται σε ταξίδια, διακόσμηση γραφείων και κατοικιών, και σε bonus που κανείς δεν γνωρίζει πού και γιατί δίνονται.

Και όλα αυτά την ώρα που η ανεργία, η ανέχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός χτυπούν κόκκινο!

Υποκρισία made in E.U.

Δεν υπάρχουν σχόλια: