Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ(;) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ(;)...

Με το “καλημέρα” με περίμεναν αρκετά μηνύματα φίλων και... “φίλων”, οι οποίοι με ρωτούσαν ή με μέμφονταν γιατί εχθές δεν σχολίασα την ομιλία Σαμαρά.

Προς τι ο προβληματισμός;
Τι θεωρείτε ότι θα μπορούσα να γράψω;

Όχι αγαπητοί φίλοι...
Δεν “αδιαφόρησα” για την ομιλία Σαμαρά επειδή διαφώνησα σε κάτι, ενοχλήθηκα ή απογοητεύτηκα από κάτι.

Απλά εχθές, λόγω ενθουσιασμού, θα ήμουν ιδιαιτέρως υποκειμενική και αισιόδοξη οπότε σκέφτηκα να περιμένω λίγο να μου περάσει.

Ούτε διαφώνησα, ούτε ενοχλήθηκα, ούτε απογοητεύτηκα!
Μάλλον άκουσα όλα όσα περίμενα και ήθελα να πει!

Αν δώσει κάποιος πραγματικά σημασία σε όσα είπε, έχοντας όρεξη να ακούσει και έχοντας ανοιχτό μυαλό, δεν  νομίζω ότι θα αντιδράσει σε κάτι.

Με τι να διαφωνήσει άλλωστε;

Με την αποκατάσταση των αδικιών στην μείωση των συντάξεων;
Μπορεί να ζητήσει την αποκατάσταση και άλλων αδικιών όπως πχ στους μισθούς ή στα επιδόματα αλλά πως να του το υποσχεθεί ο Σαμαράς όταν ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει την δέσμευσή του;
Ο ίδιος θα τον κατηγορούσε για “λαϊκισμό” και θα είχε δίκιο!

Να διαφωνήσει με την ανάγκη ανάκαμψης της οικονομίας ξεκινώντας από την οικοδομή η οποία βουλιάζοντας έχει παρασύρει δεκάδες επαγγέλματα στον πάτο;

Να διαφωνήσει με την ανάγκη ασφάλειας των πολιτών, με την κατάργηση του εξωφρενικού νόμου για την ιθαγένεια, την ανάγκη καλύτερης φύλαξης των συνόρων μας, επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών και αντιμετώπισης των “κουκουλοφόρων” ώστε να ανοίξει και πάλι το κέντρο της Αθήνας και γενικά των μεγάλων πόλεων στους κατοίκους τους;

Ίσως κάποιος να αντιδράσει για την “επίθεση” προς την αριστερά αλλά προσωπικά θεωρώ ότι απλά ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες οι οποίες όμως για την χώρα μας θεωρούνται σχεδόν... “ιεροσυλία”.Στην Ελλάδα δεν μπορείς να ασκείς κριτική στην “ηρωική” και “κατατρεγμένη” αριστερά!

Μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι μία αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί καλύτερα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της (για το οποίο άλλωστε ψηφίζεται!) χωρίς να δέχεται “εκβιασμούς” από τον οποιονδήποτε κυβερνητικό εταίρο και έχοντας την ευθύνη σε περίπτωση παρέκκλισης από τα όσα έχει ψηφιστεί για να κάνει;

Μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι χρειάζεται κοινωνική συνοχή; ανάκαμψη; ανάπτυξη;

Μπορεί κανείς να αντιδράσει όταν κάποιος του δηλώνει ότι θέλει να του λέει μόνο την αλήθεια χωρίς να τάζει ασύστολα τα πάντα στους πάντες;

Μάλλον όχι...

Δικαιούμαστε όλοι να είμαστε καχύποπτοι;
Σαφώς!
Ειδικά όταν ακούμε έναν πολιτικό να λέει αλήθειες...  δεν είμαστε μαθημένοι έτσι!
Μετά από όσα έχουμε ακούσει και έχουμε δει από διάφορους πολιτικούς εδώ και πολλές δεκαετίες... είναι λογικό να είμαστε καχύποπτοι!

Άλλο όμως η καχυποψία και άλλο η στείρα άρνηση και η συνολική απόρριψη χωρίς καν να τον ακούσουν ή βασιζόμενοι στο “όλοι ίδιοι είναι”.

Πρώτον : δεν θα κουραστώ να το φωνάζω...  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ... σε κανένα επάγγελμα, σε καμία κοινωνία!

Δεύτερον : μπορεί κανείς με βεβαιότητα να πει ότι ο Σαμαράς είναι ψεύτης;
Θα μου πείτε... πως θα τα κάνει όλα αυτά με τα “παλιά υλικά”;
Στο χέρι μας είναι να προσέξουμε ποιον θα ψηφίσουμε και να του δώσουμε “νέα υλικά” για να δουλέψει καλύτερα.

Τρίτον : αμφιβάλει κανείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και οποιοσδήποτε παρεκκλίνει από αυτά για τα οποία έχει ψηφιστεί και επιλεγεί να κάνει θα συναντήσει αντιδράσεις τόσο μεγάλες που θα μπορούν ακόμα και να τον ανατρέψουν;

Όχι αγαπητοί φίλοι...

Όσο κι αν ενθουσιάστηκα από την χθεσινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, “λευκή επιταγή” δεν δίνω σε κανέναν και νομίζω ότι ο Σαμαράς το ξέρει πολύ καλά!

Προσωπικά είμαι διατεθειμένη να του δώσω την ευκαιρία (άλλωστε είναι η μόνη ολοκληρωμένη πρόταση διακυβέρνησης με διαφορετικό από τον σημερινό τρόπο!) αλλά δεν απεμπολώ το δικαίωμά μου να ασκώ κριτική από την πρώτη κιόλας ημέρα μίας κυβέρνησης Σαμαρά!

Κριτική όμως που θα βασίζεται σε λογικά επιχειρήματα προτείνοντας λύσεις.
Όχι... “όχι σε όλα” γιατί... “όλοι ίδιοι είναι”!

Η εποικοδομητική κριτική, την οποία επιβάλλεται να ασκεί κάθε ενεργός πολίτης και έτσι να βοηθάει την οποιαδήποτε κυβέρνηση να “ξυπνήσει” όποτε “ξεφεύγει”, είναι η μόνη λύση για να πάει μπροστά η χώρα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: