Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αληθινή Αντίσταση...

Το «κίνημα της πατάτας», που ξεκίνησε από την Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Πιερίας, γιγαντώνεται. Η αδιαμεσολάβητη διάθεση προϊόντων από τους Ελληνες παραγωγούς στους καταναλωτές και ο συντονισμός της από ομάδες πολιτών μέσω Διαδικτύου στέφονται με επιτυχία και καταφέρνουν μέχρι στιγμής ένα σοβαρό χτύπημα στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια. Τη σκυτάλη έχουν πάρει πολίτες στον Βόλο, στη Λάρισα, στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Ελαιόλαδο, αλεύρι, όσπρια, ρύζι, μακαρόνια και άλλα προϊόντα ελληνικής παραγωγής βρίσκονται ψηλά στην ιεράρχηση των προτιμήσεων των καταναλωτών. Αυτή η μέθοδος δεν βοηθά μόνο τους δυσπραγούντες πολίτες να εξοικονομήσουν μερικά ευρώ, αλλά τονώνει ουσιαστικά την ελληνική αγορά. Οταν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο ποιοτικό, ελληνικό και φτηνό προϊόν δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αγοραστεί το εισαγόμενο.

Ετσι, χωρίς να προηγηθεί η ατέρμονη γραφειοκρατική διελκυστίνδα μεταξύ υπουργείων, υπηρεσιών και κρατικών μηχανισμών, προκύπτει απτό και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Μια αναίμακτη επανάσταση εναντίον των μεσαζόντων και της κατανάλωσης ξένων προϊόντων λαμβάνει χώρα - ερήμην του κράτους και των καθ' ύλην αρμοδίων.

Επίσης, ως θετική πρέπει να αντιμετωπίζεται η είδηση ότι οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011 μειώθηκαν κατά 13%, που αντιστοιχεί σε ποσό 5,1 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί ανακοινώθηκαν από τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φόλκερ Τράιερ. Πέρα από την απόδοση της πτώσης στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων, είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται ένα... ακήρυκτο μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα, για προφανείς λόγους.

Η διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης, όταν συνοδεύεται από πράξεις, είναι αληθινή αντίσταση και μάλιστα σφοδρή! Στη συγκεκριμένη συγκυρία μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Είθε να συνεχιστεί και να σωφρονίσει μερικούς...



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας παραγωγός ήταν λίγο καλομαθημένος γιατί είχε μάθει να ζει με τις επιδοτήσεις.
Δυστυχώς δεν τις αξιοποίησε όπως έπρεπε όταν έπρεπε, εκείνη την χρυσή εποχή της δεκαετίας του '80... την περίοδο των παχιών αγελάδων...
Ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι η ανικανότητά του, η ανοχή του και η έλλειψη οργάνωσης του, εξέθρεψε την ασυδοσία των μεσαζόντων και σήμερα κάνει τα πρώτα του βήματα για να επιτύχει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει ήδη από την δεκαετία του '80.
Κάλιο αργά παρά ποτέ...
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα επεκταθεί σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, θα παρασύρει προς τα κάτω τις τιμές στα ράφια...
και ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσουν και στην προμήθεια Ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε νοσοκομεία, ιδρύματα και στον στρατό!
Η βοήθεια στον Έλληνα αγρότη δεν θέλει κόπο... θέλει τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: