Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Νέα ανέκδοτα Βενιζέλου: Δεν είμαι Μνημονιακός!...

Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Αυτό προφανώς νομίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θεωρεί πλέον... προκλητικό τον διαχωρισμό μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών, για να παίξει τον μεσσία.

Αφού πρώτα πήρε τα πιο σκληρά μέτρα ως υπουργός Οικονομικών, αξιώνει τώρα να μην τον αντιμετωπίζουμε ως «μνημονιακό», γιατί, λέει, το έκανε για να προστατέψει τη χώρα και τις θυσίες του ελληνικού λαού, ώστε να τον οδηγήσει κάποτε στην... «αυτοδύναμη Ελλάδα».

Μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «αστείο» να αυτοπροσδιορίζονται κάποιοι ως φιλοαναπτυξιακοί, θεωρώντας ότι άλλοι είναι οπαδοί της ύφεσης.

«Το θέμα δεν είναι να δηλώνεις αντιμνημονιακός ή μνημονιακός, αλλά να μπορείς να πεις πώς από το Μνημόνιο μπορεί η χώρα να περάσει σε ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανόρθωσης» είπε, βαυκαλιζόμενος για το PSI.

Μέσα στον πανικό του, από την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να ξεκολλήσει από το 13% των δημοσκοπήσεων, ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τη Ν.Δ. για «επικοινωνιακό παροξυσμό» που οφείλεται δήθεν στην αλλαγή των συσχετισμών (!), με την ανάδειξή του στην ηγεσία του κόμματος.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις στα ΕΛ.ΤΑ. και στο τέλος ακινήτων, για να πει ότι τις συνυπέγραψε η Ν.Δ.

Επίσης, την κατηγόρησε ότι αποχώρησε από τον διάλογο για το φορολογικό σύστημα.

Μίλησε για «κρεσέντο αλαζονείας, επιπολαιότητας και αντιφάσεων», ενώ ο τόπος έχει ανάγκη από αλήθεια.

Υποστήριξε ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ βαδίζει στις εκλογές με συνείδηση της κατάστασης, έχοντας ανακτήσει δήθεν τη δυνατότητα να κοιτά τους πολίτες στα μάτια. Μπορεί άλλωστε να αντιστρέψει το «τεκμήριο ενοχής», όπως είπε, παραδεχόμενος ότι έχασε το «τεκμήριο αθωότητας».

Ο κ. Βενιζέλος κήρυξε την «αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος», αρχής γενομένης από το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού (60% στα ψηφοδέλτια) και «εκλογές ειλικρινούς πολιτικού λόγου».

Επέμεινε στη λιτή προεκλογική εκστρατεία, δίνοντας βάρος στην προσωπική επαφή με τους πολίτες.

Μίλησε για κριτήρια που θα ακολουθηθούν στη συγκρότηση ψηφοδελτίων -και του Επικρατείας-, δικαιολογήθηκε για τον αποκλεισμό παπανδρεϊκών στελεχών από την Εκλογική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς την «αντιπροσωπευτική», έδωσε έμφαση στον ρόλο νέων στελεχών, τη σχέση κόμματος - κοινωνικών εταίρων κ.λπ.

Αναφερόμενος, τέλος, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη την Τετάρτη, προκειμένου να στρατευτεί το «διανοητικό κεφάλαιο» της χώρας στο στοίχημα της διασφάλισης εθνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Στις 6 Απριλίου προγραμματίζεται σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: