Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΑΙ Η “ΠΕΛΑΤΕΙΑ” ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ...

Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα θεωρώ επιτακτική ανάγκη οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Από τη μία έχουμε την “αγανάκτηση” των πολιτών και τους προπηλακισμούς πολιτικών (και μη...) προσώπων.

Από την άλλη όμως κάποιοι πολιτικοί φαίνεται ότι συνεχίζουν τις γνωστές πελατειακές πρακτικές των τελευταίων ετών και προετοιμάζονται καταλλήλως!

Υπό άλλες συνθήκες, σε άλλες εποχές, θα ήταν αδιανόητο σε προεκλογική περίοδο να ανακοινώνονται απολύσεις από το δημόσιο !

Θα ήταν πραγματικά πολιτική αυτοκτονία για το κυβερνών κόμμα να ανακοινώσει ότι ετοιμάζονται απολύσεις στα υπουργεία (δηλαδή στον στενό δημόσιο τομέα!) της τάξεως του 30% και μάλιστα “προεκλογικά γιατί η αξ. αντιπολίτευση διαφωνεί”!

Σήμερα όμως όλα είναι διαφορετικά...

Κατ' αρχάς, παρόλο που η “κυβέρνηση” είναι “κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”, έχουν περάσει στους πολίτες την άποψη ότι πρόκειται για “συγκυβέρνηση” οπότε η ευθύνη μοιράζεται και στα δύο κόμματα... εάν υπάρχει!

Έχω ξαναγράψει ότι οποιαδήποτε μη-αυτοδύναμη και πολυκομματική κυβέρνηση κατά βάση καταργεί την “ευθύνη” και αυτό είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Εκτός αυτού όμως, όταν άκουσα την είδηση το πρώτο που σκέφτηκα είναι οι ουρές στα πολιτικά γραφεία!

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα συνωστίζονται και θα “απαιτούν” διαβεβαιώσεις ότι δεν θα απολυθούν!

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα διαφωνήσουν και θα μου πουν όλα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό...
ότι δηλαδή οι πολίτες έχουν “ξυπνήσει”... ότι δεν εμπιστεύονται πια τους πολιτικούς... ότι ο δικομματισμός πέθανε... ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι εντελώς διαφορετική... μπλα, μπλα, μπλα...

Ε λοιπόν, εγώ το λέω από τώρα που είναι ακόμα νωρίς...
βάζω στοίχημα ότι θα υπάρξουν ουρές στα πολιτικά γραφεία όχι μόνο από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θα ανταλλάζουν την ψήφο τους με την υπόσχεση διατήρησης της θέσης τους αλλά και από ανέργους οι οποίοι θα την ανταλλάζουν με την υπόσχεση για μία (οποιαδήποτε!) θέση!

Και γι' αυτό, αγαπητοί φίλοι, δεν θα φταίνε οι πολιτικοί!

Δεν θα κυνηγούν οι πολιτικοί τους ψηφοφόρους για να τους τάξουν λαγούς με πετραχήλια!

Για άλλη μία φορά (επειδή μυαλό δεν βάζουμε) αναμένεται μεγάλο μέρος των πολιτών να “πουλήσουν” την ψήφο τους στους ανέντιμους και ανήθικους πολιτικούς που... τάζουν!

Αλίμονο στον πολιτικό ο οποίος δεν θα τάξει αλλά θα πει την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν μπορεί να δεσμευτεί για κάθε θέση κάθε δημοσίου υπαλλήλου ούτε και για την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας την επομένη των εκλογών!

Θα ψάχνει την ψήφο του!

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς λοιπόν.

Πρωτίστως και κυρίως φταίμε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι!

Η νοοτροπία της “πώλησης” της ψήφου ζει και βασιλεύει και αναμένεται να ξαναστείλει στην βουλή αρκετούς ανίκανους, ανήθικους και ανέντιμους από ΟΛΑ τα κόμματα!

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τον δικομματισμό, όπως αρέσκονται πολλοί να πιστεύουν, αλλά έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα (αρκεί να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών των εργαζομένων στο δημόσιο και θα καταλάβουμε ότι τελικά ουδέποτε διορίζονταν μόνο τα “πράσινα” και τα “γαλάζια παιδιά”!).

Ας το ξανασκεφτούμε λοιπόν.

Ας ψηφίσουμε αυτούς που θεωρούμε άξιους και ικανούς που λένε την αλήθεια και όχι ανίκανους πολυλογάδες φαμφαρόνους που αγοράζουν ψήφους.

Και μιλάω πάντα για ΟΛΑ τα κόμματα!

Στο χέρι μας είναι!

Αν δεν βάλουμε  επιτέλους μυαλό  η χώρα δεν θα πάει ποτέ μπροστά και θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: