Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο Νομός Κοζάνης χρειάζεται ανάπτυξη και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης...

Γράφει ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος*

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,πρότεινε τη δημιουργία χώρου συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε αποχαρακτηρισμένα στρατόπεδα της Κοζάνης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νεάπολης.

Προφανώς πρόκειται για ένα ακόμη «γονατογράφημα» του κ. Χρυσοχοϊδη όπως και τόσα άλλα που έχει κάνει στο παρελθόν , από όποιo υπουργείο κι αν πέρασε και ως εκ τούτου δεν θα άξιζε ο περαιτέρω σχολιασμός του. Προκαλεί ωστόσο σοβαρή εντύπωση το γεγονός ότι επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία, λίγο πριν από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Tο «πυροτέχνημα» του υπουργού Προστασίας αποσκοπεί όχι μόνο στο να «συσκοτίσει» την ανεπάρκεια του στη διαχείριση του μείζονος προβλήματος λαθρομετανάστευσης αλλά και στην κοινωνικοοικονομική εξόντωση του νομού Κοζάνης.

Ενός νομού που από δεκαετίες έχει μετατραπεί σε χαβούζα περιβαλλοντικών αποβλήτων, κατέχει τα σκήπτρα στην ανεργία και πλέον ο κ. Χρυσοχοϊδης σχεδιάζει να τον μετατρέψει και σε στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών. Ο Νομός Κοζάνης χρειάζεται ανάπτυξη και όχι στρατόπεδα Άουσβιτς και Νταχάου.

Η «αποψίλωση» της Νεάπολης από τις Δημόσιες υπηρεσίες αποδεικνύεται πλέον ότι δεν έγινε τυχαία. Το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε τη δημιουργία «νεκρής ζώνης» στον νομό μας και τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης έρχεται να βάλει την ταφόπλακα.

Αν ο υπουργός θέλει να φτιάξει τέτοιους χώρους υποδοχής λαθρομεταναστών, εκείνο που έπρεπε να κάνει πρώτα ήταν να αποχαρακτηρίσει στρατόπεδα που βρίσκονται περιφερειακά της Αθήνας όπου και διαβιούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια μετανάστες. Αυτό προτείνεται από το σύνολο των φορέων δημόσιας τάξης, μόνο που ο κ. Χρυσοχοϊδης εκλέγεται πλέον στη Β΄ Αθηνών και δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει τους ψηφοφόρους του.

Η μαραζωμένη και υποφέρουσα από την αποβιομηχάνιση Δυτική Μακεδονία θα υποστεί το τελειωτικό χτύπημα.

Θα του το επιτρέψουμε;

*Ο Δ.Βαχτσιαβάνος είναι Οικονομολόγος, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ  armageddon-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: