Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ...

Σύμφωνα με τα περισσότερα σημερινά δημοσιεύματα, “τρόμος” επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψη των εσωκομματικών εκλογών του.

Δικαιολογημένα θα έλεγα εγώ...

Αν κρίνω από τα Χανιά όπου σήμερα το πρωί άκουσα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες, μετά την καταστροφή τους από “ομάδα νεαρών”, η εκλογική διαδικασία αναμένεται προβληματική.

Στο ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν ανησυχούν για αυτήν την συγκεκριμένη (μοναδική;) περίπτωση αλλά για την οργάνωση των εκλογών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Με μία και μοναδική υποψηφιότητα θα περίμενε κανείς να έχουν την στοιχειώδη λογική να αποφύγουν τις κάλπες.

Όταν συσκέπτονται για να αποφασίσουν εάν θα παραστούν στις παρελάσεις, κανείς δεν ξέρει τι κράξιμο (ελπίζω όχι επεισόδια!) θα πέσει στα εκλογικά τμήματα όπου θα προσέρχονται οι αμετανόητοι “φίλοι του κινήματος”.

Όταν έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και οι υπάλληλοι της Ιπποκράτους είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, πως θα οργανωθεί η εκλογική διαδικασία και θα στηθούν κάλπες ακόμα και στην... Αυστραλία(!);

Όταν οι πολίτες, μετά την τραγική διετία της “κυβέρνησης” ΓΑΠ (στην οποία εξέχων μέλος υπήρξε ο σημερινός υποψήφιος!), τους έχουν γυρίσει την πλάτη, πόσοι (πραγματικά... πριν την νοθεία...)  θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 2 ευρώ για να ψηφίσουν τον έναν και μοναδικό;

Με λίγα λόγια...

Ο υπερφίαλος και μεγαλομανής Βενιζέλος, χωρίς προφανώς να έχει οποιαδήποτε επαφή με την σημερινή πραγματικότητα, θέλει να κάνει... “ότι έκανε και ο Γιώργος”!

Εκλογές έστω και μόνος του ο ΓΑΠ;
Εκλογές και ο Βαγγέλης!

Τι κι αν κινδυνεύει να ξεφτιλιστεί ο ίδιος αλλά και το “κίνημα” με την χαμηλή προσέλευση;

Τι κι αν κινδυνεύει να έρθει δεύτερος (αν όχι τρίτος εάν μετρήσουμε την αποχή και τα άκυρα!) ενώ τρέχει μόνος του γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και ο πλέον αγαπητός και δημοφιλής πολιτικός τη σήμερον;

Αυτός ονειρεύεται ποσοστά Σαντάμ στις, τεράστιας προσέλευσης εσωκομματικές εκλογές.
Ύστερα, αφού πλέον αυτός θα είναι ο πρόεδρος θα ανακηρυχθεί και ο “καλυτερότερος” στις δημοσκοπήσεις και όπως  είπε... ρεαλιστικά(!)... θα νικήσει στις ερχόμενες εκλογές!

Αν πραγματικά δεν έχει σκεφτεί την πιθανότητα να μην έρθουν τα πράγματα όπως τα περιμένει (ή λέει ότι τα περιμένει) τότε θα πέσει από πολύ ψηλά!

Το καλάμι είναι άγριο άλογο και ενίοτε παθαίνεις μεγάλη ζημιά όταν σε ρίξει!

Σε περίπτωση λοιπόν που αποφασίσουν να προχωρήσουν με την τρελή ιδέα των εσωκομματικών εκλογών του ενός υποψηφίου μάλλον θα αποδείξουν και με στοιχεία πια ότι... “ο βασιλιάς είναι γυμνός”!

“Γυμνός” από πιστούς...
“Γυμνός” από βασίλειο...
“Γυμνός” από μέλλον και προοπτική...

Απλή κοινή λογική...


ΥΓ  Είναι γνωστό ότι η ύπαρξη ενός και μόνο υποψηφίου βοηθάει το... “μαγείρεμα”!
Μπορεί να μην υπάρχουν “παρατηρητές” άλλου υποψηφίου αλλά τους υπενθυμίζω ότι θα υπάρχουν κάμερες και αρκετοί περίεργοι που θα στηθούν σε μπαλκόνια και καφενεία κοντά στα εκλογικά κέντρα για να δουν πόσοι “αμετανόητοι” υπάρχουν στην περιοχή τους.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην πάρουν φόρα λόγω της χαμηλής προσέλευσης και μετρήσουν την κάθε ψήφο για 5... θα φανεί η διαφορά!
Τουλάχιστον αυτό... κάντε το όπως ο Γιώργος... μετρήστε τις απλά διπλές και όπου πάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: