Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Δεν το κλείνει το... μαγαζί από τώρα ο κ.Παπαδήμος;...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση είναι η απόλυτη διάλυση.

Υπουργοί αποσύρουν νομοσχέδια από την Ολομέλεια της Βουλής (Σκανδαλίδης για αγροτικά ) ή ρυθμίσεις τις οποίες περιμένουν με αγωνία εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες (Κουτρουμάνης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

Άλλοι υπουργοί διαφωνούν μέσα στα υπουργικά συμβούλια με νομοσχέδια που φέρνουν συνάδελφοι τους και απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν (Ραγκούσης για τα ταξί)

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που υποτίθεται ότι στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει έναν συγκεκριμένο σκοπό έχουν μπει σε κανονική διάταξη προεκλογικής μάχης και τα στελέχη τους αλληλοσκοτώνονται με κάθε ευκαιρία.

Και το -κατά την άποψη μου- κορυφαίο;

Ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης καταργεί ντε φάκτο τον νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε από 240 βουλευτές και των δυο μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλής.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ο πρωθυπουργός έδωσε -λέει- αυστηρές εντολές στους υπουργούς να αποφεύγουν να προωθούν στη Βουλή νομοσχέδια, τροπολογίες και αποφάσεις που δεν προκύπτουν από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου.

Με όλη την καλή διάθεση που θέλω να δείξω, θεωρώ ότι οι προτροπές του κ. Παπαδήμου προς τους υπουργούς (οι οποίοι θα είναι και υποψήφιοι βουλευτές ζητώντας σταυρό προτίμησης) μάλλον θα πάνε στο βρόντο.

Και πιστεύω ότι η εικόνα αυτή θα συνεχιστεί μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ίσως μάλιστα αν οι σημαντικές υποχρεώσεις της χώρας για όσα έχει δεσμευτεί στους δανειστές μας έχουν εκπληρωθεί, να ήταν καλύτερα, να ξεκινήσει άμεσα ο πρωθυπουργός τις διαδικασίες που θα μας οδηγήσουν στις κάλπες.

Να το κλείσει δηλαδή το «μαγαζί» από τώρα ο κ. Παπαδήμος.

Αφού έτσι κι αλλιώς, κι ανοικτό που είναι, το προσωπικό αλλού έχει πια το νου του και όχι στη δουλειά...

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Η άμεση επίσημη προκήρυξη εκλογών είναι πλέον μονόδρομος.
Όχι γιατί οι υπουργοί ασχολούνται πια μόνο με τον προεκλογικό  τους αγώνα αλλά γιατί ο Παπαδήμος (για ακόμα μία φορά!) αποδεικνύεται λίγος και ανίκανος να τους επαναφέρει στην τάξη!
Και τι σημαίνει "έδωσε αυστηρές εντολές στους υπουργούς να αποφεύγουν να προωθούν στη Βουλή νομοσχέδια, τροπολογίες και αποφάσεις που δεν προκύπτουν από τις υποχρεώσεις του Μνημονίου";
Πάλι καλά που το θυμήθηκε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: