Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νέο σκάνδαλο στον ΟΠΕ!...

Αν είσαι κολλητός του Καρχιμάκη μιλάς αυτόματα όλες τις ξένες γλώσσες!!!
Νέο σκάνδαλο στον ΟΠΕ.
Καταγγελίες για ελλιπή προσόντα του Γενικού Δ/ντη του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου
Μια χαρά λειτουργεί το opengov του Παπανδρέου

Αιχμές για νέο σκάνδαλο στον Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου αφήνουν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, που για πολλοστή φορά ανακινούν το θέμα της πρόσληψης του Γενικού Διευθυντή.

Είναι γνωστό ότι ο ΟΠΕ είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και έχει ως αποστολή την υλοποίηση της Εθνικής Πολιτικής για τις εξαγωγές και το εξαγωγικό εμπόριο γενικότερα, την ανάπτυξη και προώθηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών και τον προσανατολισμό, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της εξαγωγικής δράσης των ελληνικών επιχειρήσεων
«Από την περιγραφή και μόνο των υπηρεσιών που παρέχει ο οργανισμός αντιλαμβάνεται και ο πιo αδαής ότι σε επίπεδο Διοίκησης χρειάζονται άτομα με αυξημένα προσόντα.» σχολίασε στην ερώτηση του ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τα σχόλια που γράφονται στον ηλεκτρονικό τύπο και απευθυνόμενος στον πολιτικό προϊστάμενο του ΟΠΕ, τον Υπουργό Οικονομικών δήλωσε :
«Οι καταγγελίες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, μιλούν για ελλιπή προσόντα του Γενικού Διευθυντή και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι δεν διαθέτει πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας.»

Αν όντως συμβαίνει αυτό θα είναι ακόμα μια πρωτοτυπία της Κυβέρνησης Παπανδρέου και των συνεργατών του που με διαφανείς όπως υποστήριζαν διαδικασίες είχαν προσλάβει τα στελέχη μέσω opengov.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά ότι:
«Είναι πραγματικά λυπηρό και εξοργιστικό να υπάρχουν καταγγελίες ότι λόγο κομματικών γνωριμιών επετεύχθη ο διορισμός και ειδικά σε τόσο νευραλγικούς τομείς που άπτονται με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.» 

Όταν τα δημοσιεύματα μιλάνε για φιλικές παρεμβάσεις του κ. Καρχιμάκη στη διαδικασία επιλογής....καταλαβαίνουν όλοι πόσο μεγάλη αλλαγή έχει γίνει στη δημόσια διοίκηση που οραματιζόταν το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για όλα αυτά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν και συγκεκριμένα ζήτησε να μάθει με ποια διαδικασία έγινε η πρόσληψη του Γενικού διευθυντή του ΟΠΕ και να κατατεθεί η σχετική προκήρυξη. Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για το ποιος είχε την ευθύνη για τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί με την κατάθεση του πρακτικού της απόφασης της επιτροπής.

Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών να μάθει αν έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα.

Οι εποχές που οι κομματικοί φίλοι είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση και ασυλία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σε θέματα δημόσιας διοίκησης κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου και κριτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: