Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επτά στους 10 Έλληνες σκέφτονται να επιστρέψουν στο χωριό και να γίνουν αγρότες!...

Το εργασιακό αδιέξοδο που έχει φέρει η ύφεση στους περισσότερους Έλληνες κάνει πολλούς από αυτούς να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επιστρέψουν στο χωριό!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι σκέφτονται σοβαρά να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην περιφέρεια και να ασχοληθούν με τη γεωργία, αντιστρέφοντας την πορεία της αστυφιλίας που σημειώθηκε τις δεκαετίες του '60 και του '70.

Το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφθεί να επιστρέψει στο χωριό, ενώ το 20% έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκανδαλίδης, πρόκειται για νέους με πτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική κατάρτιση, οι οποίοι επιλέγουν ένα νέο μοντέλο παραγωγής που τους εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής, ακόμα και με λιγότερα χρήματα.

ΠΗΓΗ  newpost.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Κατ' αρχάς το "σκέφτονται να" έχει πολύ μεγάλη απόσταση από το να πει κάποιος "φεύγω και πάω να μείνω στο χωριό"!
Ύστερα, τι σημαίνει "με πτυχιακούς τίτλους και επαγγελματική κατάρτιση";
Ξέρουν από αγροτική ζωή; Γεωργία; Κτηνοτροφία;
Είναι πτυχία πχ γεωπονικής ή... πχ μάρκετινγκ και διαφήμισης;
Είναι εύκολο να λες "θα φύγω για να πάω στο χωριό" όταν η μόνη σου επαφή με το πατρικό σου είναι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το καλοκαίρι για ανέμελες διακοπές.
Ναι, η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη και σαφώς έχει πολύ χαμηλότερο κόστος ζωής.  Άλλωστε τι να τα κάνεις τα ρούχα τα σινιέ στο χωριό και σε ποια κυριλέ καφετέρια να πας για να πληρώσεις 5 ευρώ τον καφέ;
Αλλά η ζωή στο χωριό δεν είναι μόνο απλή.
Είναι και δύσκολη!
Ακόμα κι αν έχει κάποιος περιουσία και την καλλιεργήσει και παράξει οτιδήποτε, που και πως θα "δικτυωθεί" για να το πουλήσει και να πάρει "κάποια" αμοιβή για τον κόπο του;
Με λίγα λόγια είναι πολύ καλό για την χώρα να ξαναγυρίσουν οι νέοι στα χωριά και χρειάζεται να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος αλλά... πρέπει να ξέρουν που πάνε και τι θα συναντήσουν.
Δεν είναι όλα ρόδινα και δεν πρέπει να περιμένουν... ροζ συννεφάκια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: