Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μαραμένες τουλίπες!...

Βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το ρυθμό ανάπτυξης, ανάμεσα στις πέντε χώρες με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ κατέχει την πρώτη θέση μέσα στην ευρωζώνη όσον αφορά τα επενδυτικά διαθέσιμα.

Σύμφωνα με τα νούμερα, λοιπόν, η Ολλανδία είναι μια χώρα που ευημερεί.

Οχι όμως και οι κάτοικοι της, αφού, όπως αποκαλύπτουν νέα στοιχεία, ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας.

Το ινστιτούτο οικογενειακής οικονομίας Nibud ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι ένας στους τρεις Ολλανδούς καθυστερεί «πέραν των ορίων» την εξόφληση των λογαριασμών του, ενώ τρεις στους τέσσερις έχουν χρέη σε περισσότερες από μία τράπεζες και ιδιωτικές εταιρίες.

Πριν από δύο χρόνια, σε αντίστοιχη έρευνα, είχε καταγραφεί ότι μόνον ένας στους δύο Ολλανδούς είχε χρέη «αμφιβόλου τύχης».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, πολλοί είναι εκείνοι που καθυστερούν πλέον την πληρωμή των ενοικίων και των χρεολυσίων τους, ενώ πτώση σημείωσαν οι καταθέσεις στις ολλανδικές τράπεζες κατά 4,04% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο και κατά 5,13% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011.

Αποτέλεσμα αυτής της «λανθάνουσας κρίσης» -όπως χαρακτηρίστηκε στον Τύπο- που περνάει η χώρα ήταν η διακοπή της αυτόματης εξόφλησης χρέους για διάφορους λογαριασμούς, την οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό επέλεγαν οι πολίτες.

Την ίδια στιγμή το εργατικό κόμμα της χώρας εξέλεξε για νέο αρχηγό του τον 40χρονο πρώην ακτιβιστή της Greenpeace Ντίντερικ Σάμσον, o οποίος μάλιστα κάλεσε άμεσα τον πρωθυπουργό της χώρας Μαρκ Ρούτε να αμβλύνει την πολιτική της έναντι της Ε.Ε., να μην ακολουθήσει το ψυχρό πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθεί η υπόλοιπη Ευρώπη και να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη.

Μαρία Παναγιώτου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Συμβαίνει και στα "καλύτερα σαλόνια"...
Βέβαια ξέρουν να φωνάζουν για εμάς τους "άχρηστους" και "τεμπέληδες".
Ε ρε, ΔΝΤ που σας χρειάζεται!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: