Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές...


Διακινούν τερατώδη σενάρια, προκειμένου να πείσουν τον κόσμο, ότι τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει

Του Μιχάλη Κωτσάκου
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Όλο το σύστημα της διαπλοκής δίνει λυσσαλέο αγώνα να ανακόψει το δρόμο της Ν.Δ. προς την εξουσία.

Καθημερινά στήνονται ολόκληρα σώου τόσο την τηλεόραση, όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς τονίζοντας προς του πολίτες πως την επομένη των εκλογών, επειδή δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία θα συνεργαστούν τα δύο κόμματα εξουσίας για να δημιουργήσουν συμμαχική κυβέρνηση.

Σε αυτό το μοτίβο, οι ίδιοι κύκλοι,  θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανή η παραμονή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία. Και δίνουν μάχη για να πείσουν τους Έλληνες πολίτες, πως στο τέλος ότι και να ψηφίσουν το αποτέλεσμα είναι γνωστό από τώρα.

Μάλιστα απορρίπτουν μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης της Ν.Δ., την οποία θεωρούν ότι θα είναι η νικήτρια των εκλογών, αλλά δεν θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Στην προσπάθεια αυτή έχουν στρατευτεί και περίεργες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν, ότι η Ν.Δ., η οποία προσέφερε τεράστια βοήθεια για να μην κατακρημνιστεί η χώρα βρίσκεται σε πτώση και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διέλυσε όλο το σύστημα βρίσκεται σε άνοδο. Έτσι καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας θα αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν.

Σενάρια

Το δε φοβερό είναι ότι διακινούνται σενάρια, που θα τα ζήλευε και ο Σπίλμπεργκ.
 Όπως για παράδειγμα να αναλάβει πρωθυπουργός ο Σαμαράς, από τη στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα με τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο, τον Λουκά Παπαδήμο υπουργό Οικονομικών και τον Τάσο Γιαννίτση υπουργό Εργασίας.

Μάλιστα στο ίδιο σενάριο τονίζεται ότι οι ρόλο θα αντιστραφούν σε δύο χρόνια, όπου ο Σαμαράς θα παραχωρήσει την πρωθυπουργία στον Βενιζέλο.

Ως εναλλακτικό σενάριο προωθούν το να είναι πρωθυπουργός ο Αβραμόπουλος με αντιπρόεδρο τον Λοβέρδο, οι οποίοι θα είναι σε στενή συνεργασία με τους Σαμαρά και Βενιζέλο, οι οποίοι και θα αποτελούν την ισχυρή τετράδα της χώρας.

Ο στόχος είναι προφανής και όλοι τον κατανοούμε.

Το σύστημα διαπλοκής της χώρας δεν θέλει με τίποτα να ανέλθει στην εξουσία αυτοδύναμη η Ν.Δ. για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της για ανάκαμψη της οικονομίας.
Δεν θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία με νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα.

Οι διαπλεκόμενοι αντίθετα επιθυμούν ένα πολιτικό σύστημα αδύνατο, όπου μέσω της συνεργασίας θα είναι πολύ πιο εύκολο να κινούν τα νήματα υπογείως, καθώς είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως ένα συμμαχικό σχήμα θα παρουσιάσει τεράστιες δυσλειτουργίες.

Και βέβαια το σκηνικό που έχει στηθεί είναι μία απαξίωση της συστράτευσης του Σαμαρά και της Ν.Δ. στο σύνθημα για αυτοδυναμία και από την άλλη τεράστια αβάντα στον Βενιζέλο για να καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα.

Η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο κομμάτων είναι πρώτον στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και το γεγονός ότι επιθυμούν εκλογές μέχρι τις 6 Μαΐου.

ΠΗΓΗ  ΕΛΠΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: