Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αντιμνημονιακό ριμέικ του "λεφτά υπάρχουν"...

Του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου

Οσο πιο κοντά έρχονται οι κάλπες τόσο πιο ευδιάκριτος γίνεται ο μεγάλος κίνδυνος αυτών των εκλογών: το αντιμνημονιακό ριμέικ του «λεφτά υπάρχουν».

Τόσο ορισμένα κόμματα της Αριστεράς όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Π. Καμμένου, χωρίς να το λένε με την άνεση που το έλεγε ο Γ. Παπανδρέου το 2009, ουσιαστικά καλλιεργούν την ίδια απατηλή προσδοκία με τότε.
 
Την ίδια φενάκη που αποτέλεσε καθοριστικό κρίκο στην αλυσίδα των λαθών και των παραλείψεων που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό δράμα.
 
Το «κλείσιμο του ματιού», ότι π.χ. μπορούμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα σοβαρές συνέπειες να διαγράψουμε μονομερώς το χρέος της χώρας, και η παντελώς ανυπόστατη προσδοκία ότι π.χ. η χώρα μπορεί να δανειστεί απευθείας από την ΕΚΤ με σχεδόν 1% επιτόκιο σε τι διαφέρουν ουσιωδώς από το «λεφτά υπάρχουν»;
Μάλλον σε τίποτα.
 
Αφού ο πλήρης υποσχέσεων υπαινιγμός είναι σαφής:
Οχι μόνο δεν πρέπει π.χ. να μικρύνει ο δημόσιος τομέας, αλλά μπορούν να γίνουν και… προσλήψεις!
Οχι μόνο δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί π.χ. η δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά πιθανώς υπάρχουν τα περιθώρια μέχρι και να… επιστραφούν όσα έχουν αφαιρεθεί από τους Ελληνες.
Οχι μόνο δεν ισχύει ότι π.χ. θα πρέπει να ξεχάσουμε το επίπεδο διαβίωσης που είχαμε όταν ζούσαμε με δανεικά, αλλά η επιστροφή στους «τεχνητούς παραδείσους» των… διακοποδανείων και των… εορτοδανείων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και ακλόνητο κεκτημένο!
 
Είναι προφανές ότι πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα χαϊδεύουν αφτιά.
 
Κάποιοι που στο όνομα της πολιτικής τους ύπαρξης δεν θα διστάζουν να λένε τις μεγαλύτερες ανακρίβειες με τη μεγαλύτερη ευκολία.
 
Τα χονδροειδέστερα ψεύδη με τη μεγαλύτερη άνεση.
 
Οσοι το κάνουν αυτό ή απλώς κάνουν τη δουλειά τους ή περιφέρουν την άγνοια και την ανευθυνότητά τους ανά την επικράτεια.
 
Ασφαλώς έχουν μεγάλη ευθύνη, αλλά δεν μπορεί να απαγορεύσει κανείς π.χ. στον Π. Καμμένο να είναι πολιτικά ανεύθυνος και λαϊκιστής.
 
Αυτός που έχει την τεράστια ευθύνη, πλέον, είναι ο ίδιος ο πολίτης.
Ο οποίος με τη στάση του θα αποδείξει αν θέλει να συντηρήσει αυτό το σύστημα του πολιτικού εκμαυλισμού που κατάντησε τη χώρα σε αυτό το χάλι ή αν απαιτεί πλέον σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 
Αν, με άλλα λόγια, θα αποδείξει ότι εξακολουθεί και «σηκώνει» πολιτικό δούλεμα ή αν αποφάσισε να απαιτήσει σεβασμό της νοημοσύνης του και της αξιοπρέπειάς του.
 
Αν εντέλει θα «μασήσει» για δεύτερη φορά και μάλιστα τόσο σύντομα στο «λεφτά υπάρχουν».
Το οποίο μάλιστα αυτή φορά έχει φορέσει και τη στολή εκστρατείας στα βουνά του αντιμνημονιακού αντάρτικου…
 
 
*Το είδα στο ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: