Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗ... ΣΥ ΕΙΠΑΣ...

Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας

Λοιπόν επειδή το παραμυθάκι ξανάρχισε και ο Βενιζέλος δήλωσε ότι η ΝΔ νοιάζεται μόνο για την αυτοδυναμία, διαβάστε τι έλεγε στις 27/5/2007 :
"Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» είναι μεταβατικές καταστάσεις ανάγκης, που αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία η διάκριση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας είναι εγγύηση θεσμικής ισορροπίας, αλλά και διαφάνειας. Εγγύηση υπέρ των ίδιων των πολιτών.".

Βενιζέλος - "Έθνος" - 2/7/2007 :
"Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι συνεπώς υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, που έχουν στη συνέχεια την ικανότητα και τη φρόνηση να διαμορφώσουν πολύ ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις."

Στις 30/9/2009 στη «Νίκη» έλεγε :
«Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης. Καταργεί τη διάκριση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας, ακυρώνει τη λειτουργία των θεσμικών αντιβάρων που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της διαφάνειας, ενισχύει τον κομματισμό στο κράτος και ενθαρρύνει μία μαξιμαλιστική και ανέξοδη αντιπολίτευση εκ μέρους των μικρών κομμάτων που έχουν, ούτως ή άλλως, μέτωπο με τον «δικομματισμό».».

Την 1η/10/2009 στα «Νέα» έλεγε :
«Τώρα η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας, αλλά επιπλέον η βάση για την οικοδόμηση μεγάλων εθνικών συναινέσεων και μεγάλων κοινωνικών συμφωνιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ευρύτερη δυνατή στήριξη των πρωτοβουλιών που οφείλει να πάρει μια νέα κυβέρνηση.».

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γράψει κανείς τίποτα παραπάνω.

Τις απαντήσεις τις έχει δώσει ο ίδιος ο Βενιζέλος στον εαυτό του και μάλιστα αποστομωτικά.

Ας ξαναπροσπαθήσουν να μιλήσουν λίγο περισσότερο οι δυό τους και ίσως καταφέρουν να συναντηθούν …

Όλα τα αποσπάσματα που μνημονεύτηκαν σε αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμα στην προσωπική ιστοσελίδα του κ. Βενιζέλου.

* Προδημοσίευση από τη "σελίδα με το 7", εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ", 24/3/2012, τίτλος : "Ο Βενιζέλος απαντά στον Βενιζέλο"

Δεν υπάρχουν σχόλια: