Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η κάλπη πλησιάζει. Ωρα για καθαρές κουβέντες...

Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης

Ο δρόµος για την κάλπη άνοιξε. Και τα κόµµατα καλούνται να αρθούν στο ύψος των κρίσιµων περιστάσεων. Που σηµαίνει να ανοίξουν ψύχραιµο διάλογο για τα σηµαντικά και τα σπουδαία, χωρίς λαϊκισµούς που δηλητηριάζουν την ατµόσφαιρα και αποκρύπτουν την ουσία.

Αν το πετύχουν, τότε στο κέντρο του διαλόγου αλλά και της πολιτικής αντιπαράθεσης θα βρεθεί η οικονοµία. Είναι επιτακτική αυτή η ανάγκη γιατί στην τωρινή αναµέτρηση µέγιστο διακύβευµα είναι η οικονοµία.

Τα κόµµατα έχουν υποχρέωση απέναντι στον πολίτη να παρουσιάσουν µε κάθε λεπτοµέρεια το οικονοµικό τους πρόγραµµα, τα σχέδια και τις πολιτικές που θα εφαρµόσουν.

Καθαρά σχέδια και ξεκάθαρες κουβέντες.

Οχι µόνο για την αντιµετώπιση της κρίσης, τη δηµοσιονοµική εξυγίανση, αλλά κυρίως για το νέο οικονοµικό µοντέλο, τις µεταρρυθµίσεις, την οικοδόµηση σύγχρονης οικονοµίας η οποία θα είναι παραγωγική και ανταγωνιστική στο σύγχρονο παγκοσµιοποιηµένο περιβάλλον.

Γιατί στην εποχή της παγκοσµιοποίησης και εντός της Ευρωζώνης το ζήτηµα δεν είναι η οικονοµική ανάπτυξη, αλλά η ταχύτερη ανάπτυξη από τους ανταγωνιστές.

Θα κερδίσει την εµπιστοσύνη των πολιτών το κόµµα που θα τους πείσει ότι είναι αποφασισµένο να προωθήσει, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, τις µεταρρυθµίσεις, τη νεωτερικότητα, να προβεί σε τοµές και να ανοίξει νέους δρόµους που θα βάλουν τη χώρα σε τροχιά υγιούς και διαρκούς ανάκαµψης.

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνά ένα καταλυτικό παράγοντα.
Την κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι η «λυδία λίθος». Το καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχία στην πολιτική, αλλά και την οικονοµία. Ιδίως τώρα.

ΠΗΓΗ  ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: