Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟ... ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟ!...

Σήμερα το πρωί άκουσα στον real fm την συνέντευξη του αντιπρωθυπουργού Βενιζέλου και αναρωτήθηκα πόσες “γκάφες” μπορεί να κάνει ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που έχει περάσει ως υπουργός οικονομικών.

Ομολογώ ότι, ακόμα και εγώ, είχα άλλη εντύπωση για το άτομό του.
Θεωρούσα ότι είναι καλός ρήτορας (αν και εύκολα χαρακτηρίζεται και φαφλατάς!) και ότι έχει μία εντυπωσιακή πειθώ που υπνωτίζει τα πλήθη.
Αρκούσε η τοποθέτησή του στο υπουργείο οικονομικών για να αποδείξει πόσο επιφανειακά ήταν όλα αυτά!

Η σημερινή του συνέντευξη ήταν άλλη μία “αποκάλυψη” της πολιτικής του... δεινότητας!

Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

"Η τρόικα θέτει και πολύ σωστά αυτό που είναι  ούτως ή άλλως εθνική μας προτεραιότητα, τα διαρθρωτικά μέτρα, τα μέτρα που ανοίγουν τις αγορές, τα μέτρα που ανοίγουν την αγορά εργασίας, που ανοίγουν τα επαγγέλματα, που καταπολεμούν τη γραφειοκρατία."
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με λίγα λόγια αυτοί θέτουν τα “διαρθρωτικά μέτρα” και εσείς τα εφαρμόζετε; Αυτό κ. Υπουργέ δεν ονομάζεται “διακυβέρνηση”! “Διαμεσολάβηση” ίσως... ή και “διαχείριση”  προαποφασισμένων καταστάσεων. Πάντως σίγουρα όχι “διακυβέρνηση”!

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων είπε...
"Υπάρχουν τα διαρθρωτικά τα οποία εμείς πρέπει  να τα θεωρούμε δικά μας μέτρα, δική μας ανάγκη. Δεν μας την επιβάλλει κανείς. Εμείς έπρεπε να την έχουμε επιβάλλει εδώ και χρόνια στον εαυτό μας και αν θέλετε η φυγή προς τα μπρος για τη χώρα είναι  τα διαρθρωτικά μέτρα."
ΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ μπερδεύτηκα υπουργέ μου! Τελικά ποιος αποφασίζει και επιβάλει τα “διαρθρωτικά μέτρα”;  Αλλά μάλλον καλά έκανε ο Χατζηνικολάου και δεν ζήτησε διευκρίνηση γιατί μάλλον θα ήταν και αυτή μία ακατάσχετη μπουρδολογία άνευ απαντήσεως και νοήματος!

Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε...
"Υπάρχουν μέτρα, τα οποία είναι  αντιφατικά, άδικα, άνισα."
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και ποιος τα πήρε αυτά τα μέτρα; Εγώ ή η κυβέρνηση;

και λίγο αργότερα είπε για την φοροδιαφυγή ...
Ν. Χατζηνικολάου: "Αλλά ξέρετε τι απάντηση μου έρχεται από τους πολίτες; Ότι ζητάμε απόδειξη και μας λένε, 65 ευρώ με απόδειξη ή 50 χωρίς;"
 Ευ. Βενιζέλος: "Όχι στο σουβλάκι κ. Χατζηνικολάου, ούτε στο τραπέζι στο εστιατόριο ούτε στην πίτσα. Αυτό μπορεί να γίνει αν πας να πάρεις ένα καταναλωτικό αγαθό ή να φέρεις τον υδραυλικό στο σπίτι σου ή δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον."
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιο είναι δηλαδή το σκεπτικό; Δεν μπορώ να πιάσω την φοροδιαφυγή που ΘΕΩΡΩ ότι υπάρχει στα εμπορικά καταστήματα ή στην παροχή υπηρεσιών (ποτέ δεν κατάλαβα πως υπολογίζεται αυτή και ανακοινώνουν διάφορα “υπολογισμένα” ποσά φοροδιαφυγής χωρίς καμία αιτιολόγηση για το που τα βρήκαν!) οπότε βάζω μεγαλύτερο φόρο εκεί από όπου ΝΟΜΙΖΩ ότι μπορώ να το εισπράξω! Ε τότε γιατί βάζουν μόνο 23%; Ας βάλουν 50%! Να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα.
Αν θεωρούν ότι το... σουβλάκι θα σώσει την οικονομία της χώρας τότε η απάντηση των καταστηματαρχών εστίασης ήταν μάλλον δικαιολογημένη!

Όποιος έχει κουράγιο μπορεί να ακούσει ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ!

Εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο!

Δεν ξέρω αν ο ΓΑΠ το ήξερε και δεν είμαι σίγουρη για το αν έτυχε ή πέτυχε... αλλά ο Βενιζέλος έχασε την αίγλη του (και την μελλοντική ηγετική καρέκλα του) σε εντυπωσιακά μικρό χρονικό διάστημα.
Και τα κατάφερε ολομόναχος!

Ώρα λοιπόν για να βρεθεί ο επόμενος, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να υπάρχει με την σημερινή του μορφή, πράγμα διόλου σίγουρο.

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: