Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ...

Είμαστε ήδη στο τρίτο εικοσιτετράωρο από την στιγμή που η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και ακόμα αυτοί οι...

ΑΧΡΗΣΤΟΙ... ΑΝΙΚΑΝΟΙ... ΑΣΧΕΤΟΙ... ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ... ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

... δεν άλλαξαν την Ελλάδα!

Τρίτο εικοσιτετράωρο κι ακόμα δεν έκαναν τίποτα(;)!

Καλά να πάθουμε όλοι εμείς που ψηφίσαμε τα τρία κυβερνητικά κόμματα!

Μας εξαπάτησαν, μας πρόδωσαν κι εμείς ως γνήσιοι και αμετανόητοι ηλίθιοι τους ξανα-πιστέψαμε και τους ξανα-ψηφίσαμε!

Τελικά δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό...

Και αναρωτιέμαι...
Φταίει η ζέστη ή μήπως οι αεροψεκασμοί;

Το βέβαιο είναι ότι ζούμε στην χώρα της απόλυτης παράνοιας!

Έχω γράψει πολλές φορές, ακόμα και την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή, ότι είμαι πολύ πιο αυστηρή με την ΝΔ γιατί είναι πολύ χειρότερο να σε προδίδουν ή να σε πληγώνουν οι δικοί σου απ' ότι οι ξένοι.
Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια!

Όταν πήγα στην κάλπη ψήφισα αλλαγή πλεύσης η οποία  θεωρώ ότι θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο και θα βελτιώσει την εικόνα της χώρας και την ζωή των Ελλήνων.

Όταν όμως μιλάμε για καλύτερο “αύριο” δεν εννοούμε κυριολεκτικά την επαύριο της ημέρας που και τυπικά η κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας!

Η χώρα δεν αλλάζει από την μία ημέρα στην άλλη, ούτε οι Έλληνες αλλάζουν νοοτροπία και συνήθειες από την μία ημέρα στην άλλη!

Ας μην γινόμαστε παρανοϊκοί!

Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που πρέπει να γίνουν, χιλιάδες στραβά που πρέπει να διορθωθούν, χιλιάδες σπατάλες που επιβάλλεται να κοπούν και βέβαια υπάρχει ένας διαλυμένος κρατικός μηχανισμός ο οποίος πρέπει να επαναλειτουργήσει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε να “πυροβολούμε” την κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα!

Είπαμε ότι δεν υπάρχει πια χρόνος και όλα πρέπει να τρέξουν με γοργούς και ασυνήθιστους ρυθμούς αλλά...  αντιπολίτευση από την πρώτη ημέρα για πράγματα που δεν έκανε;!

Αυτοί που αισθάνονται την ανάγκη να αντιπολιτευθούν για να αποδείξουν ότι υπάρχουν και κάτι κάνουν ας σχολιάσουν τα πρόσωπα της κυβέρνησης (αν μπορούν...), ή τους συμβούλους του Σαμαρά (χωρίς όμως να μπερδεύουν πρόσωπα και ονόματα...), την ώρα που πηγαίνουν οι υπουργοί στα υπουργία τους...  γενικά τέλος πάντων αυτά που κάνει κάθε αντιπολίτευση τις πρώτες ημέρες κάθε κυβέρνησης.

Όχι “πάνε δύο ημέρες που έχεις την εντολή και δεν έχεις καταθέσει, συζητήσει, ψηφίσει και εφαρμόσει όλους τους νόμους που υποσχέθηκες προεκλογικά”!

Αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

Θα είμαι αυστηρός κριτής της κυβέρνησης Σαμαρά και των πράξεών της γιατί είμαι σίγουρη ότι έτσι θα συμβάλω και εγώ στην βελτίωσή της αλλά το θεωρώ όχι απλώς πρόωρο αλλά και γελοίο αυτή η κριτική να γίνεται από τώρα!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: