Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο... μαύρος Γιώργος ήλθε, ήπιε και απήλθε!...

Ηρθε, είδε αυτούς που ήθελε (τους Βαλκάνιους και τον Γιάννη Μπουτάρη), αγνόησε το κόμμα του, ήπιε και διασκέδασε, δικαιολογήθηκε για τα δυόμισι χρόνια της καταστροφικής διακυβέρνησής του και αποχώρησε.

Κάπως έτσι θα μπορούσαν να περιγραφούν οι 32 ώρες που πέρασε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε προχτές το βράδυ στην πόλη για να μιλήσει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε συνάντηση με Βαλκάνιους σοσιαλιστές ηγέτες και έφυγε χτες το απόγευμα.

Σε αυτό το διάστημα αγνόησε όλους τους πασόκους πρώην συντρόφους του, καθώς κανείς δεν τον είδε. «Δεν ξέρω το πρόγραμμά του, κανείς δεν με ενημέρωσε» έλεγε χτες πρώην μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.

Συνάντησε μόνο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο επισκέφτηκε μαζί με τους Βαλκάνιους σοσιαλιστές στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και με τον οποίο στη συνέχεια έφαγαν μαζί.

Αν και δεν είναι το στιλ του, ήπιε κρασί, μια και προχτές το βράδυ επισκέφτηκε το Κτήμα Γεροβασιλείου και διασκέδασε.

Οσο για το πολιτικό κομμάτι της επίσκεψής του, εκεί δεν έλειψαν οι εύκολες δικαιολογίες για την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Στην ομιλία του προς τους Βαλκάνιους ηγέτες ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, ότι ήταν πάντα ένα βήμα πίσω από τις αγορές και ότι γι’ αυτό έχει μεγάλη ευθύνη.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τα έριξε στο χρέος που κληρονόμησε από την κυβέρνηση της Ν.Δ., ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, γιατί έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας, ενώ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας εξακολουθεί να είναι και σήμερα το μεγαλύτερο ζήτημα για την Ελλάδα.

Λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έκανε μεγάλες αλλαγές τα δυόμισι τελευταία χρόνια, που -όπως υποστήριξε- δεν έγιναν δεκαετίες πριν, ενώ χαρακτήρισε «εύκολο στερεότυπο» την κατηγορία που εκτοξεύεται σε βάρος της χώρας μας ότι «δεν κάνει αλλαγές»!

«Εκτός από την Ελλάδα και στην Ισπανία και στην Ιταλία πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα» είπε ο κ. Παπανδρέου και παρατήρησε ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, όμως δεν είναι αυτή το πρόβλημα, αλλά το αν θα έχουμε μια ισχυρή πολιτικά και οικονομικά Ευρωπαϊκή Ενωση.

Φυσικά αναφέρθηκε και πάλι στον αγαπημένο του εχθρό που είναι τα ΜΜΕ, για τα οποία είπε ότι «πολλές φορές είναι αιχμάλωτα μεγάλων συμφερόντων».

Σε ανακοίνωση η Διοικούσα της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης σχολίασε ως εξής την επίσκεψη Παπανδρέου:
«Δεν μπορούμε παρά να θυμίσουμε ότι στην πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη είχε υποσχεθεί ότι θα μετακαλέσει σπουδαίους ξένους ειδικούς. Λιγότερο από τρία χρόνια μετά η Θεσσαλονίκη όχι μόνο δεν είδε πουθενά να μετακαλούνται ξένοι ειδικοί, αλλά δυστυχώς έχασε και πολλούς δικούς της. Ο εκλεκτός του κ. Γ. Παπανδρέου δήμαρχος κ. Μπουτάρης παρακολουθεί αδιάφορος τη ζωή μας να χειροτερεύει, χωρίς ζωντάνια, κέφι και προοπτική. Η Θεσσαλονίκη δεν ξεχνά. Ο κ. Γ. Παπανδρέου και οι εκλεκτοί του έχουν ήδη περάσει στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας».
«Π. Μελάς»



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ξέρω ότι πολλοί φίλοι θα μου πουν να μην ασχολούμαι με τον ΓΑΠ γιατί είναι πλέον τελειωμένος.
Ίσως... αν και ως λαός έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου οπότε δεν ξέρω αν αύριο-μεθαύριο επιστρέψει στην πολιτική σκηνή μετά φανών και λαμπάδων.
Το σίγουρο είναι ότι παραμένει πάντα στον κόσμο του και σε κάθε παρουσία/ομιλία του συνεχίζει να μας... διασκεδάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: