Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ...

Τελικά ξεχνάμε πολύ γρήγορα...

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με την είδηση της αιφνίδιας παραίτησης του Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγου Κ.Ζιαζιά και μάλιστα παραίτηση η οποία έγινε στις 2 τα ξημερώματα για λόγους τιμής και αξιοπρέπειας!

Θα ήταν όντως μεγάλη είδηση εάν δεν υπήρχαν κάποια... μικρά προβληματάκια...

Ποιος είναι ο κ. Ζιαζιάς και πως έγινε Α/ΓΕΣ;

Αντιγράφω από το τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr :


Ο Κ.Ζιαζιάς προϊόν του πραξικοπήματος Π.Μπεγλίτη, θεωρείται ιδιαίτερα κομματικοποιημένος με το παλιό ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρεόυ (σκληρό "παπανδρεϊκό" τον χαρακτηρίζουν), αν και καλός αξιωματικός, αλλά πάντως μια επιλογή που είχε γίνει με 100% κομματικά κριτήρια από τους Παπανδρέου και Μπεγλίτη και μάλιστα κατέλαβε την θέση του πλέον επιτυχημένου Α\ΓΕΣ του Φ.Φράγκου μετά το πολιτικό πραξικόπημα της 1ης Νοεμβρίου 2011.
Όταν οι Γ.Παπανδρέου έδωσε εντολή και ο Π.Μπεγλίτης ανέλαβε τον αποκεφαλισμό 18 ανωτάτων αξιωματικών για να ισχυριστεί στις Κάννες ο Γ.Παπανδρέου ότι "Ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφευχθεί πραξικόπημα από τις Ένοπλες Δυνάμεις"!
Μάλιστα...

Άρα ο "κύριος" αυτός αξιωματικά πήρε την θέση που κατείχε και δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του για την "τιμή και την αξιοπρέπειά του"!

"Πολιτικές διαστάσεις" ονειρεύονται οι δημοσιογράφοι και προσπαθούν να το κάνουν πρώτο θέμα, είναι όμως έτσι;

Θεωρώ ότι οι "πολιτικές διαστάσεις" είναι βέβαιες αλλά όχι ακριβώς όπως το εννοούν...

Ας θυμηθούμε τι είχε γραφτεί και ειπωθεί τον περασμένο Νοέμβριο όταν ανέλαβε ο Κ. Ζιαζιάς...


Καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης  (antinews.gr)
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας. Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της; Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε».
Το ΚΚΕ κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό, για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
“Πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο”, ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι “λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης τεμαχίζεται το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων” και “άξιοι ανώτατοι αξιωματικοί αποκεφαλίστηκαν με μια πρακτική που και στο παρελθόν είχε καταφύγει το ΠΑΣΟΚ”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Θοδωρή Δρίτσα, χαρακτήρισε απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός Άμυνας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αλλαγή ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κατάρρευση και προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και συγκεκριμένα πριν από την απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.
Η Δημοκρατική Αριστερά, υπογράμμισε ότι: “οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης» και σημείωσε ότι « οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα.”
Τα ξεχάσαμε όλα αυτά και ξαφνικά ο "κύριος"  αυτός έγινε τιμητής των πάντων;

Μήπως η χθεσινή του παραίτηση έχει να κάνει και με την προσωπική του διαφωνία και έριδα με τον σημερινό υφυπουργό κ. Δ. Ελευσινιώτη  ο οποίος τότε ήταν  ναύαρχος και αρχηγός του ΓΕΝ  αλλά αποστρατεύτηκε με τις περιβόητες "πραξικοπηματικές κρίσεις Μπεγλίτη";

Δυστυχώς όμως ο βίος και η πολιτεία του Κ. Ζιαζιά δεν τελειώνουν εδώ...

Σύμφωνα πάντα με το τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr :

Επικίνδυνες διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η στάση του παραιτηθέντος Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγου Κ.Ζιαζιά, πέρα από το απύθμενο θράσος που την διακρίνει επιβεβαιώνοντας πλήρως τον κομματικό χαρακτήρα της κίνησής του (αν και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου του οποίου υπήρξε φανατικός οπαδός, πλέον δεν υπάρχει) προχώρησε σε συγκέντρωση αξιωματικών (!) στο αμφιθέατρο του ΓΕΣ (!) διακοινώνοντας το ...πολιτικό μανιφέστο του!!!

Πρόκειται 100% για θεσμική εκτροπή με άγνωστες προθέσεις. Πάλι καλά που δεν τους έστειλε να καταλάβουν και το Μαξίμου! Είναι πρωτοφανές στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 1974 και μετά, ένας παραιτηθείς αξιωματικός και μάλιστα αρχηγός ΓΕΣ να συγκεντρώνει τους αξιωματικούς και να τους βγάζει έναν 100% κομματικό λόγο, πέρα και έξω από κάθε διαδικασία η πρακτική. Ουσιαστικά είχαμε ένα "μίνι" πραξικόπημα και είναι εντυπωσιακό πως του επιτράπηκε να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί ομάδες αξιωματικών σε διάφορα σημεία του ΓΕΣ, οι οποίες δεν έχουν διαλυθεί ακόμα, τροφοδοτώντας φήμες για ανώμαλες καταστάσεις.
 
Στην ομιλία του αυτοηρωποιήθηκε λέγοντας ότι "Του έδωσαν λίστες με ονόματα αξιωματικών τα οποία του επιδόθηκαν για να κάνει κρίσεις, αλλά δεν μπορώ να δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του" και αμφισβήτησε το δικαίωμα της πολιτικής ηγεσίας να επιλέξει σε κρίσιμες θέσεις-κλειδιά στελέχη που εκείνη κρίνει ότι θα ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες. Λές και αυτός τοποθετήθηκε ...αξιοκρατικά Αρχηγός ΓΕΣ από τον Γιώργο Παπανδρέου, όταν για να καταστεί δυνατή η τοποθέτησή του ως Αρχηγού ΓΕΣ είχαν αποστρατευθεί σχεόν ολόκληρο το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (κάπου 9 αντιστράτηγοι αρχαιότεροί του)! Αλλά τότε για τον Ζιαζιά δεν υπήρχε θέμα πολιτικής παρέμβασης. Υπάρχει τώρα! Μίλησε για "Προσωπική τιμή" όταν ξέρει ότι η καρέκλα που κάθισε ήταν αιματοβαμμένη από το "αίμα" των αναίτια και πραξικοπηματικά (και μάλιστα για να εξυπηρετηθούν ταπεινά πολιτικά κίνητρα) καρατομηθέντων συναδέλφων του, μόλις 9 μήνες πριν.
 
Η ανακοίνωση του ΓΕΣ για την παραίτηση Ζιαζιά έχει ως εξής: "Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος". Η ίδια η ανακοίνωση είναι απαράδεκτη και κομματικού-πολιτικού περιεχομένου και είναι απορίας άξιο πως επιτράπηκε να εκδοθεί. Μάλλον είναι ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος να αφήσει τις "αστικές ευγένειες" που τον διακρίνουν για να πάρει το μαστίγιο...
Με λίγα λόγια...

Ο αμφιβόλου ηθικής αλλά επιβεβαιωμένης πολιτικής και κομματικής προτιμήσεως Κ. Ζιαζιάς έκανε μία εντυπωσιακή κίνηση πιθανότατα με συγκεκριμένο στόχο.

Ίσως να είναι θέμα ΠΑΣΟΚ και μικροκομματικής "λογικής" αντιδρώντας στην ηγεσία Βενιζέλου...
Ίσως να είναι θέμα πολιτικής λόγω της προσέγγισης με τις ΗΠΑ...
Ίσως όντως να είναι καθαρά θέμα προσωπικών διαφωνιών και ερίδων με την ηγεσία του υπουργείου...
Ποιος ξέρει;...

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με την...

απλή κοινή λογική...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: