Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Μετακινήσεις, όχι απολύσεις»...

«Είμαστε τεχνικά έτοιμοι για κάποιους φορείς που είτε συγχωνεύονται είτε καταργούνται», ανέφερε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε πως στόχος του υπουργείου είναι «ως το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε αξιολογήσει το μεγαλύτερο μέρος των φορέων».

Ο κ. Βολουδάκης εξήγησε πως «το σχέδιο μας προβλέπει πως δεν θα χαθούν πραγματικές υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη».

Αναφορικά με τις πιέσεις που αναμένεται να υπάρξουν, ο υπουργός είπε πως δεν κάνεις πολιτική αν προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες: «Θα υπάρχουν κριτήρια που θα συνδέονται με τις παραγόμενες υπηρεσίες και το κόστος τους». Τόνισε επίσης ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται με μοναδικό κίνητρο να μην σπαταλιούνται χρήματα και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη.

Επίσης, ο κ. Βολουδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις: «Μετακινήσεις, όχι απολύσεις. Δεν είναι λύση οι απολύσεις σε περίοδο ύφεσης».

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης: «Ως το τέλος του έτους θα έχουν αξιολογηθεί όλες οι υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης. Έχει ήδη αρχίσει να γίνεται έλεγχος σε υπουργεία».

ΠΗΓΗ  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: