Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΥΣ "ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ...

Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Υγείας – Εξι στα δέκα κτίρια...«κάθονται» ... γράφει ο τίτλος του άρθρου στην διαδικτυακή iefimerida.gr.

Κανονικά, έχοντας επίγνωση της σημερινής Ελληνικής πραγματικότητας, δεν έπρεπε να μας εντυπωσιάζουν τέτοιοι τίτλοι αλλά...

Διαβάζω το άρθρο όπου αναφέρεται ότι...
 Η τελευταία καταγραφή των ακινήτων έδειξε πως το υπουργείο Υγείας κατέχει 609 κτίρια, 536 επαγγελματικά ακίνητα, 504 κατοικίες, 498 αγροτεμάχια, 319 οικόπεδα και 24 αποθήκες.
Μάλιστα...

Δεν μιλάμε δηλαδή για νοσοκομεία, κέντρα υγείας, σταθμούς αιμοδοσίας ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με την λειτουργία του υπουργείου αλλά για σπίτια, αγροτεμάχια, κλπ!

Συγνώμη αλλά που τα βρήκε αυτά το υπουργείο;

Η ερώτηση δεν είναι ρητορική ούτε ειρωνική.

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω πως απέκτησε το Υπουργείο Υγείας ιδιοκτησία τέτοιου είδους ακινήτων!

Και τέλος πάντων, καλώς ή κακώς τα απέκτησε...  τώρα τι τα κάνει;
...από τα ακίνητα - «φιλέτα» σε όλη τη χώρα μόνο το 44,41 % αυτών είναι εκμισθωμένα ενώ το 55,59% παραμένει αναξιοποίητο. Το υπουργείο Υγείας εισπράττει ετησίως ενοίκια 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
"Κάτι είναι κι αυτό" σκέφτηκα.
Τουλάχιστον έχει 2,2 εκατομμύρια για να μπορεί να αγοράζει έστω και τα ελάχιστα νοσοκομειακά υλικά που παρέχει τον τελευταίο καιρό...
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι κάτι λιγότερο από τα μισά – 1 εκατομμύριο ευρώ- πληρώνει κάθε χρόνο το υπουργείο για τα κτίρια που νοικιάζει για να στεγάσει τις κεντρικές του υπηρεσίες στην Αθήνα.
Ε τώρα τι να πει κανείς;

Υποτίθεται ότι ο Λοβέρδος ως υπουργός υγείας είχε προσπαθήσει να βάλει μία τάξη στα έξοδα του υπουργείου, είχε πατάξει τις σπατάλες σε φάρμακα και νοσοκομειακά υλικά, είχε πατάξει τους προμηθευτές οι οποίοι "έγδερναν" το δημόσιο, κλπ, κλπ, κλπ.

Για την περιουσία του υπουργείου του δεν βρήκε χρόνο;

Και για να μην είμαι άδικη... έκλεισε το κατάστημα πώλησης χαλιών(!!!) του υπουργείου... 
 

Με τα υπόλοιπα όμως;

Προφανώς είναι πιο εύκολο να περικόπτεις τα φάρμακα από τους καρκινοπαθείς ή τις γάζες και τις σύριγγες από τα νοσοκομεία από το να κατηγορηθείς ότι "ξεπουλάς" περιουσία του δημοσίου!

Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα σε περίπτωση που αρχίσουν στα διάφορα υπουργεία να ξεκαθαρίζουν τα περιουσιακά τους στοιχεία όλοι αυτοί που ήδη έχουν αρχίσει να μιλούν για "ξεπούλημα" και για "προδοσία" ας το ξανασκεφτούν προσπαθώντας αυτή τη φορά να το κάνουν με την...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: