Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Το άλλο μέτωπο της κυβέρνησης...

Tου Σταυρου Λυγερου 

Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.
Τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια πολλαπλασιάζονται.
Η απόγνωση ξεχειλίζει.

Σαν να μην έφθανε αυτό, η κοινωνία υποφέρει και από την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας.

Οι προβολείς της δημοσιότητας στρέφονται σ’ αυτό το μέτωπο όταν έχουμε ακραία περιστατικά, αλλά η καθημερινότητα είναι πια εφιαλτική.

Η διάχυτη ανασφάλεια των πολιτών δεν προκαλείται από το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο έχει τουλάχιστον συγκεκριμένους στόχους και διακρίνεται από στοιχειώδη ορθολογισμό.

Προκαλείται από το διάσπαρτο έγκλημα, στο οποίο –σύμφωνα με τα στοιχεία– η συμμετοχή των παράνομων μεταναστών είναι δυσανάλογα μεγάλη.
 Σήμερα μπορεί να σε σκοτώσουν εν ψυχρώ για λίγα ευρώ.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο παγκοσμίως.
Παρ’ όλα αυτά, μέχρι πρότινος ο δημόσιος διάλογος ήταν υποτυπώδης.

Η διαρκής συσσώρευση παράνομων μεταναστών, που αδυνατούν να βρουν εργασία, λειτουργεί σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να ανατρέπονται οι παραδοσιακές κοινωνικές ισορροπίες.

Το πολιτικό σύστημα και τα μεσαιο-ανώτερα στρώματα είχαν για χρόνια βολευθεί με το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες φυτοζωούσαν γκετοποιημένοι στα «υπόγεια» της κοινωνίας και εμφανίζονταν στον δημόσιο χώρο μόνο ως εξατομικευμένη κακοπληρωμένη μαύρη εργασία.

Δεν υπήρχαν αυτιά για να ακούσουν τις φωνές απόγνωσης των λαϊκών στρωμάτων, που κυρίως υφίστανται επώδυνα τις συνέπειες της παράνομης μετανάστευσης.

Ο λόγος τους δεν περνούσε στα ΜΜΕ, όπου διεξάγεται η δημόσια συζήτηση.

Εκεί, για χρόνια κυριαρχούσε μια εκδοχή της τρομοκρατίας του «πολιτικά ορθού».

Η ανοχή της παράνομης μετανάστευσης είχε αναγορευθεί σε κριτήριο «προοδευτισμού».

Σ’ αυτό έπαιξε ρόλο όχι μόνο ο ιδεολογικοποιημένος μετέωρος διεθνισμός των αριστερών κομμάτων, αλλά και το μεταμοντέρνο ιδεολόγημα περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας που κυριάρχησε στο ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου. (σ.ι. και της ΝΔ επί υπουργείας Παυλόπουλου!)

Μεσολάβησε σειρά δραματικών γεγονότων για να αρχίσουν οι βολεμένοι Ελληνες να ξεφεύγουν από τον στρουθοκαμηλισμό, να συνειδητοποιούν ότι η παράνομη μετανάστευση έχει και ένα άλλο καθόλου βολικό πρόσωπο.

Η έλλειψη αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις στείρες αντιρατσιστικές κορόνες της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ, τροφοδότησαν πολιτικοεκλογικά τη σκληροπυρηνική ακροδεξιά.

Το κενό που άφησε η πολιτεία έσπευσε να το καλύψει η Χρυσή Αυγή, βάζοντας, βεβαίως, τη δική της απεχθή σφραγίδα.

Προεκλογικά, ο κ. Σαμαράς είχε δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.
Σήμερα, καλείται να κάνει πράξη τη δέσμευσή του.

Ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κριθούν όχι μόνο στο μέτωπο της οικονομίας, αλλά και σ’ αυτό το εξίσου σημαντικό μέτωπο.

Εδώ, άλλωστε, δεν υπάρχει κανένα Μνημόνιο να τους εμποδίζει.

Οι ενδεχόμενες ιδεολογικές επιφυλάξεις της ΔΗΜΑΡ δεν είναι λόγος η Ελλάδα να παραμείνει επικίνδυνη για τους κατοίκους της.

Υ.Γ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανειλημμένως προτείνει τις διοικητικές εργασίες στις αστυνομικές υπηρεσίες να τις διεκπεραιώνει διοικητικό προσωπικό που θα μεταταχθεί από άλλες υπηρεσίες, όπου πλεονάζει. Αυτή η διευθέτηση θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αστυνομικών που θα ριχθούν στη μάχη εναντίον της εγκληματικότητας. Με χαρά ακούσαμε τον κ. Δένδια να το ανακοινώνει.

ΠΗΓΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
1-2 χρόνια πριν από την Ολυμπιάδα του 2004 είχα συναντηθεί για καφέ με μία φίλη τραπεζική υπάλληλο η οποία τότε ήταν υπεύθυνη δανείων σε μία μεγάλη ιδιωτική τράπεζα.
Την θυμάμαι αξέχαστα να μου λέει ότι αν θέλουμε η εταιρεία μας να πάει πάρα πολύ καλά στο μέλλον πρέπει να πάρουμε ένα μεγάλο δάνειο και να ασχοληθούμε με την εισαγωγή προϊόντων ασφαλείας, από λουκέτα μέχρι συναγερμούς και πόρτες ασφαλείας.
Από τότε μου έλεγε ότι αυτό θα είναι το επαγγελματικό "hit"  του μέλλοντος γιατί... οι εργολάβοι των Ολυμπιακών έργων δίνουν επίτηδες δουλειά σε λαθρομετανάστες για να τους στοιχίζουν λιγότερο και έχει κυκλοφορήσει η φήμη στις χώρες τους ότι εδώ υπάρχει δουλειά για όλους.
Όταν όμως τα Ολυμπιακά έργα τελειώσουν όλοι αυτοί θα βρεθούν στο δρόμο, πεινασμένοι σε μία ξένη χώρα και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα οπότε αναγκαστικά θα αυξηθεί η εγκληματικότητα!
Βέβαια εμείς, ως κακοί επιχειρηματίες(!), δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να φορτώσουμε ένα "μεγάλο δάνειο" στην εταιρεία και έτσι δεν το τολμήσαμε, όμως τώρα και μετά από τόσα χρόνια το λέω και δημόσια...
Γιάννα... είχες δίκιο!...

1 σχόλιο:

firiki2010 είπε...

Τι να κάνουμε ; Το να έχεις κυβέρνηση συνεργασίας έχει και τα (σοβαρά) προβλήματα της. Πως να καμφθούν οι ιδεολογικές επιφυλάξεις (ΈΤΣΙ ΛΈΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΆΜΑΤΑ;;) της ΔΗΜΑΡ;;;; Προσωπικά μια περίπτωση θα υπήρχε για να ζητάμε απο τη ΝΔ να τησήσει τις δεσμεύσεις της. Να ήταν αυτοδύναμη!