Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο cool Αλέξης σε «κρίση ταυτότητας»...

Από τις απειλές «κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία γιατί θα σας κλείσουμε φυλακή» ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε στη θέση «δεν έχουμε δογματική αντιμετώπιση σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων».

Την ίδια ώρα επέλεξε για άλλη μια φορά να πετάξει λάσπη και με μια πρωτοφανή στα χρονικά γκεμπελική άποψη ζήτησε να ελεγχθούν οι ταυτότητες των εργαζομένων στο Μουσείο Ακροπόλεως!

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινή του συνέντευξη στη ΝΕΤ εγκατέλειψε τη λογική της απόλυτης εναντίωσης ως προς τα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο με τη δικαιολογία της επωφελούς απόδοσης.

«Δεν έχουμε δογματική αντιμετώπιση. Είπαμε να γίνουν διεθνείς κοινοπραξίες, να γίνουν διακρατικές συμφωνίες, ώστε να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, να είναι κερδοφόροι οι οργανισμοί και να είναι ανταποδοτικοί στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, αφήνοντας παράθυρο σε «άλλου τύπου» αποκρατικοποιήσεις.

Αυτή η καλυμμένη αλλαγή στάσης έγινε αντιληπτή αμέσως από την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος να χρησιμοποιήσει το ακόλουθο δηκτικό σχόλιο: «Σήμερα ο κ. Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκρατικοποιήσεων, ελπίζω να μην τον στείλει και αυτόν στη φυλακή ο κ. Στρατούλης».

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας, με έμμεσο πλην σαφή τρόπο, κάλυψε τις αγωνιστικές εξάρσεις του «πράσινου» συνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου, επιλέγοντας να αφήσει αιχμές εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος που δημιούργησε το πελατειακό κράτος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και όχι εναντίον προσώπων.

«Προφανώς δεν είναι πρόβλημα κάποιοι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές» ανέφερε και, στην προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις προνομιακές σχέσεις που του έχει καταλογίσει ο Α. Σαμαράς με τον «πράσινο» πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έφτασε στο σημείο να το παίξει «ασφαλίτης», ζητώντας από τους δημοσιογράφους να πάνε μαζί στην Ακρόπολη για να τσεκάρουν τον τόπο καταγωγής των εργαζομένων εκεί.

Και αυτό διότι ισχυρίστηκε ότι όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και διορίστηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης επί υπουργίας Σαμαρά στο Πολιτισμού.

«Ας πάμε μια βόλτα από το Μουσείο της Ακρόπολης και να ζητήσετε τις ταυτότητες των εργαζομένων. Και αν βρείτε κάποιον που να μην είναι από τη Μεσσηνία, να μου τρυπήσετε τη μύτη» είπε χαρακτηριστικά.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Ο κ. Τσίπρας, αντί να απολογείται για τους εκβιασμούς του κ. Φωτόπουλου, μηρυκάζει τα ψεματάκια του περί Μεσσηνίων στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ας ρωτήσει ο κ. Τσίπρας τους αριστερούληδες που καταλαμβάνουν τον βράχο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους για τη σχέση τους με ΣΥΡΙΖΑ».

Γ. Κατσίγιαννης



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Τώρα εγώ φταίω όταν γράφω ότι ο "Αλέξης" μου θυμίζει τα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "'εξω οι βάσεις του θανάτου" άλλων εποχών;
Είναι πραγματικά "κρίση ταυτότητας" ή μήπως είναι καλά μελετημένη πολιτική συμπεριφορά η οποία απέδωσε "καρπούς" στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν;
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να μου λύσει την απορία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: