Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ενα μυαλό...

Tου Στεφανου Κασιματη

Στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατήγγειλε ότι το κράτος δεν εισπράττει από την Χόχτιφ (του «Ελ. Βενιζέλος») τα 500 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ που χρωστά στο Δημόσιο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι πέρυσι τέτοια εποχή (14/7/2011), οι τότε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Π. Καμμένος και Κ. Μαρκόπουλος είχαν υποβάλει ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών με το ίδιο περιεχόμενο και είχαν λάβει σαφή απάντηση ότι τέτοια οφειλή της Χόχτιφ δεν υπάρχει.

Αυτό που υπάρχει, ωστόσο, είναι νομική διαφορά της εταιρείας και του κράτους, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια, σχετικά με τον καταλογισμό ΦΠΑ ύψους 44 εκατομμυρίων για την περίοδο 1998-2009, ποσό το οποίο με τις προσαυξήσεις έχει φθάσει τα 163 εκατομμύρια.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι χρέος 500 εκατομμυρίων δεν υφίσταται.

Πώς εξηγείται, επομένως, ότι ο πρόεδρος επανέλαβε την καταγγελία;

Πολύ απλό: είχε ξεχάσει ότι το ρώτησε πέρυσι, όπως είχε ξεχάσει και την απάντηση που έλαβε.

Ανθρώπινο, το καταλαβαίνω.

Ενα μυαλό είναι αυτό του Καμμένου. Τι να συγκρατήσει;



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν ξέρω τι γίνεται με το χρέος της Χόχτιφ οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την ουσία του πράγματος.
Αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι ότι η μόνη επίσημη απάντηση που μπορεί κανείς να λάβει είναι από το Υπουργείο Οικονομικών την οποία και έλαβαν ήδη από το 2011.
Επιμένουν στα ίδια και τα ίδια προφανώς προσδοκώντας κάτι να μείνει από την "λάσπη"...
Φαίνεται ότι στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν την κυβέρνηση φτάνουν σε επίπεδο απλού συκοφάντη χωρίς να ελέγχουν τα "στοιχεία" τους πριν αρχίσουν τις καταγγελίες!
Το χθεσινό άρθρο στο antinews.gr με τίτλο "Μπέρδεψαν τους …Καρακώστες" είναι μάλλον άλλη μία τρανή απόδειξη για την προχειρότητα με την οποία οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" ασκούν την αντιπολίτευση τους.
Δεν ξέρω αν πρόκειται για μανία καταδιώξεως ή για σκανδαλο-μανία αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι φυσιολογικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: