Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σεξ, αλκοόλ, ναρκωτικά από υποψήφιους Ολυμπιονίκες!...

Σαν ένα μεγάλο πάρτι με ναρκωτικά, σεξ και αλκοόλ μέχρι τα ξημερώματα περιγράφει τους Ολυμπιακούς Αγώνες Βρετανός αθλητής, που κρύβεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου «The secret olympian» (σ.σ.: Ο μυστικός oλυμπιονίκης).

Οι ισχυρισμοί του πρώην μέλους της βρετανικής ομάδας κωπηλασίας, που χρησιμοποιεί -για ευνόητους λόγους- το ψευδώνυμο «Anon» (από το Anonymous), βασίζονται στην προσωπική του εμπειρία από την παραμονή του στα Ολυμπιακά Χωριά του Σίδνεϊ (2000) και της Αθήνας (2004), και αναμένεται να προκαλέσουν πληθώρα αντιδράσεων, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο αθλητής - συγγραφέας, που συμμετείχε στις δύο Ολυμπιάδες, περιγράφει με λεπτομέρειες όσα είδε και άκουσε κατά τη διάρκεια των Αγώνων, καταρρίπτοντας πολλούς από τους μύθους που επικρατούν για τον τρόπο ζωής και προετοιμασίας των Ολυμπιονικών.

«Ο τόπος διαμονής των αθλητών ήταν ένα τεράστιο πάρτι. Οταν ερχόταν το απόγευμα, όλοι έπιναν, μεθούσαν και έκαναν σεξ μέχρι τα ξημερώματα. Το Χωριό είχε παντού μηχανήματα που μοίραζαν δωρεάν προφυλακτικά για πάσα χρήση» γράφει στο βιβλίο του ο «Anon».

Ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, υποστηρίζει ότι μοιράστηκαν στους αθλητές 13 προφυλακτικά, χωρίς πάντως να χρησιμοποιηθούν όλα, για σεξουαλικές επαφές μεταξύ των «ενοίκων» του Ολυμπιακού Χωριού.

«Πολλά κατέληξαν σουβενίρ στις τσάντες μας. Αρκετοί αθλητές όμως δεν άντεχαν αυτό το συνεχές πάρτι και προτίμησαν να πληρώσουν ξενοδοχείο εκτός του χώρου, για να βρουν την ησυχία τους» σημειώνει ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Βρετανός κωπηλάτης αναφέρεται στην «εισαγωγή» αλκοόλ και ναρκωτικών στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Οι αθλητές έχουν τον τρόπο. Γεμίζουν μπουκάλια νερού με βότκα και εξασφαλίζουν ό,τι μπορούν για να περάσουν μαριχουάνα στον χώρο».

Ακόμα ένας μύθος που καταρρίπτεται μέσα από το βιβλίο είναι ότι οι περισσότεροι ολυμπιονίκες ονειρεύονται από μικροί ένα μετάλλιο στους Αγώνες.

«Οι περισσότεροι βρέθηκαν στο άθλημά τους επειδή δεν ήταν καλοί σε κάποιο άλλο αγώνισμα ή επειδή ήθελαν να ξεφύγουν από τον χλευασμό των συμμαθητών τους. Πολλοί από τους συναθλητές μου ήθελαν να πάρουν μέρος στους Αγώνες μόνο για την εμπειρία, για να ζήσουν από κοντά αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή, χωρίς να έχουν ιδιαίτερες προσωπικές φιλοδοξίες» υποστηρίζει ο συγγραφέας του «The secret olympian».



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν ξέρω εάν όλα αυτά που αναφέρει ο "Anon" στο βιβλίο του είναι πραγματικότητα και χαρακτηρίζουν γενικά τις αποστολές όλων των κρατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή μόνο την Βρετανική.
Προσωπικά είμαι από αυτούς που δεν χάρηκαν καθόλου όταν αναλάβαμε την Ολυμπιάδα του 2004 για πολλούς και διάφορους λόγους και παραμένω σταθερή στην άποψή μου!
Εκτός όμως από τα έξοδα και την χλιδή του θεάματος που προσπαθεί να περάσει κάθε χώρα η οποία οργανώνει "Ολυμπιάδα", έχω πρόβλημα γενικότερα με την ονομασία αυτών "Αγώνων" (και όχι "παιχνιδιών"/games!).
Ουδεμία σχέση έχουν πλέον με το Ολυμπιακό πνεύμα και το Ολυμπιακό ιδεώδες και κάτι τέτοια βιβλία επιβεβαιώνουν την άποψη πολλών από εμάς...
Πρόκειται απλά για "Παγκόσμιους Αγώνες" ή "Παγκόσμια Παιχνίδια"!
Δεν έχουν τίποτα το "Ολυμπιακό"!
Όσο για την Ολυμπιακή φλόγα...  ο εξευτελισμός της συνεχίζεται στην Μ. Βρετανία!
Αλλά και εικόνες σαν αυτήν που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι προφανώς προσβλητικές...
Μήπως είναι πια ώρα να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την εξευτελιστική και απαξιωτική αντιμετώπιση ενός τόσο αρχαίου και τόσο τιμημένου από τους προγόνους μας αγωνιστικού θεσμού;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: