Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γιατί δεν τους στέλνετε σπίτια τους ;...

Γράφει ο Νεκτάριος Νώτης

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, από εποχής Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, έχει επιλεγεί η λαϊκίστικη και απόλυτη στοχοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίοι χαρακτηρίζονται - άμεσα ή έμμεσα - είτε απατεώνες, είτε φοροφυγάδες.

Αρχίσαμε με γιατρούς και δικηγόρους (πολλοί εκ των οποίων αποκρύβουν εισοδήματα, καμμία αντίρρηση), και καταλήξαμε σε συνταξιούχους (είτε μαϊμού, είτε με κρυφή απασχόληση).

Ήρθαν στο φως περιπτώσεις σκανδάλων, όπως του ΙΚΑ Καλλιθέας. ή φορολογουμένων, που φρόντιζαν να είναι άφαντοι στην εφορία. Καλά όλα αυτά. Ορθώς εντοπίστηκαν, αν και - σε κάποιες περιπτώσεις - οδήγησαν σε γενικεύσεις και ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς και λογικές.

Ορθώς, επίσης, διακόπηκαν οι όποιες παροχές κάθε είδους ποσού σε παράνομους δικαιούχους.

Δε θα συζητήσουμε τώρα αν αυτοί είναι οι μεγαλοκαρχαρίες, ο εντοπισμός των παρατυπιών των οποίων θα λύσει το πρόβλημα της χώρας (απλώς είναι ξανά η εύκολη και ανώδυνη λύση).

Μέχρι σήμερα, όμως, κάθε φορά, που έρχονται στην επιφάνεια όλες αυτές οι υποθέσεις, για την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα.

Ποια είναι η ταμπακιέρα;

Μα, φυσικά, οι ευθύνες των υπαλλήλων, των δημόσιων λειτουργών και των προϊσταμένων τους, οι οποίοι ενέκριναν όλα αυτά τα χρόνια όλες αυτές τις παράνομες παροχές ή δεν έλεγχαν όσους φοροδιέφευγαν.

Τι θα γίνει με όλους αυτούς; Μάλλον, γιατί δεν έχει γίνει κάτι για όλους αυτούς; Πότε θα αναζητηθούν ευθύνες; Πότε το μαχαίρι θα φτάσει στην κυριολεξία - και όχι στο πλαίσιο του γνωστού ξύλινου πολιτικού λόγου - στο κόκκαλο;
Γιατί, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δύο τινά συμβαίνουν:

ή οι υπάλληλοι αυτοί δεν είχαν αντιληφθεί τι συμβαίνει, οπότε είναι ανεπαρκείς,

ή οι γνώριζαν τα πάντα και έκαναν τα στραβά μάτια με το αζημίωτο οπότε είναι επίορκοι.

Όποιο ενδεχόμενο και αν ισχύει, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι δεν πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει, είναι ένα:

Γιατί δεν τους στέλνετε σπίτια τους;

Καλημέρα σας.

ΠΗΓΗ  24h.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω άρθρο και είχα την ίδια απορία εδώ και καιρό αλλά...
Γιατί να τους στείλουν σπίτια τους;
Εάν είναι επίορκοι, υπάρχουν και οι φυλακές!
Και μάλιστα εάν η φυλάκιση συνοδεύεται και με δήμευση της περιουσίας τους μπορεί οι υπόλοιποι που έχουν την ίδια "πρακτική" αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα να σταματήσουν με τον φόβο της (πραγματικής και άμεσης!) τιμωρίας!
Όσο οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν ατιμώρητοι τόσο θα παραμένει αμείωτη η διαφθορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: