Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ... ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ”...


Μπορεί οι οικονομολόγοι (και όχι μόνο...) να θεωρούν ότι όλα είναι “οικονομία” αλλά η χθεσινή απόφαση της ΕΟΕ του Ισ. Κούβελου αποδεικνύει περίτρανα ότι... όλα είναι “πολιτική”!

Έφτανε ένα ανέκδοτο για να αποφασιστεί ότι πλέον χρειάζεται “πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων” ώστε να λάβει μέρος ένας αθλητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ελάχιστοι είναι αυτοί που σχολιάζουν θετικά την απόφαση αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου και προσπαθούν να δικαιολογήσουν την άποψή τους εμφανίζοντας την αθλήτριά μας ως Χρυσαυγίτισσα!

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αποκλείονται από τέτοιου είδους διεθνή αθλητικά γεγονότα.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους αθλητές ψηφοφόρους της Λεπέν, τους Ιταλούς της Λέγκα του Βορρά, τους Γερμανούς και Αυστριακούς νεο-ναζί και φυσικά τους Ισπανούς Βάσκους “τρομοκράτες”!

Προσωπικά δεν γνωρίζω εάν η Παπαχρήστου ψηφίζει Χρυσή Αυγή ούτε με ενδιαφέρει να το μάθω!

Ο αθλητής είναι αθλητής και κρίνεται βάσει των επιδόσεών του.
Η συγκεκριμένη αθλήτρια, όπως και όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε την συμμετοχή της με κόπο και αγώνες όχι με  διαπλοκή και πλάγια μέσα.

Δυστυχώς στην χώρα που γεννήθηκε η σάτιρα τώρα ποινικοποιείται και επικρατεί πανηγυρικά η ξενόφερτη “πολιτική ορθότητα”.

Με αυτή την κίνηση της ΕΟΕ γίνεται μία πολύ κακή αρχή και φαίνεται να κερδίζει έδαφος μία πολύ επικίνδυνη φασιστική νοοτροπία.

Βέβαια... πόσο μπορεί να μετρήσει η δική μου γνώμη;...

Ανήκω σε μία “κατεστραμένη” γενιά που μεγάλωσε με ανέκδοτα για Πόντιους!
Ανέκδοτα που συνήθως ξεκινούσαν λέγοντας “Ήταν ένας Αμερικανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας...”!
Ανέκδοτα για μαύρους, για ινδιάνους, για χοντρούς, για κοντούς, για ψηλούς...

Όλα αυτά πρέπει να τα ξεχάσουμε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα πούμε στα παιδιά μας για μπορεί μακροπρόθεσμα να καταστρέψουν την καριέρα τους!

Αν αυτό δεν είναι παραλογισμός τότε τι είναι;

Η απόφαση της ΕΟΕ η οποία πάρθηκε με συννοπτικές διαδικασίες, 48 ώρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου, χωρίς να κληθεί η αθλήτρια σε απολογία και χωρίς να έχει δικαίωμα έφεσης, μόνο αρνητικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει.

Μία 23χρονη αθλήτρια διεθνούς βεληνεκούς χάνει την καριέρα της, χάνει τους χορηγούς και την χρηματοδότησή της, καταστρέφει την ζωή της...  και όλα αυτά για ένα ανέκδοτο!

Όχι γιατί βρέθηκε ντοπαρισμένη...
Όχι γιατί διέπραξε κάποιο ποινικό αδίκημα (αν και αυτό διορθώνεται εύκολα απλά ποινικοποιώντας την αναφορά στην “φυλετική διαφορετικότητα”!)...
Όχι γιατί έκλεψε το δημόσιο ή γιατί έβγαλε 1εκ αδήλωτα ευρώ από την Ελλάδα...
Όχι γιατί την έπιασαν να πετάει μολότοφ και να καίει  την Αθήνα...
... αλλά για ένα ανέκδοτο!!!

Προ ημερών είχα εκφράσει την ανησυχία μου για τον εξευτελισμό των Ολυμπιακών Αγώνων από τους Βρετανούς.

Τελικά φαίνεται ότι μία χαρά τα καταφέρνουμε και μόνοι μας.

Εξευτελίσαμε τα “Ολυμπιακά Ιδεώδη”, πολιτικοποιήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και γελοιοποιήσαμε την Ολυμπιακή μας ομάδα.

Πραγματικά δεν μπορώ να βρω οποιαδήποτε σχέση με την...

απλή κοινή λογική...



ΥΓ 1: Δυστυχώς τα “Ολυμπιακά Ιδεώδη” έχουν απολεσθεί εδώ και χρόνια και τα “Ολυμπιακά Παιχνίδια” (Olympic Games) είναι πλέον άλλη μία αθλητική διοργάνωση για επαγγελματίες αθλητές.
Διατηρώ λοιπόν την ελπίδα ότι εάν δεν παιζόταν τόσα χρήματα στην παρουσία των αθλητών στο Λονδίνο η Ολυμπιακή μας ομάδα θα είχε αντιδράσει και θα είχε επιστρέψει χωρίς να παρελάσει ή να λάβει μέρος στους Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό της συναθλήτριάς τους για μη αθλητικού ενδιαφέροντος λόγο.
Για άλλη μία φορά ισχύει το γνωστό... “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”!

ΥΓ 2: Αναρωτιέμαι εάν όλοι αυτοί οι “προοδευτικούληδες”  έχουν καταλάβει τι κάνουν...
Αν ακόμα αναρωτιόνται πως μπήκε η Χρυσή Αυγή στην βουλή τους συνιστώ να λύσουν σύντομα το “μυστήριο” και να αλλάξουν συμπεριφορά γιατί με κάτι τέτοιες γελοίες κινήσεις την επόμενη φορά η Χρυσή Αυγή θα έχει διψήφια ποσοστά και θα ψαχνόμαστε όλοι!

ΥΓ 3: Σήμερα είναι μία μέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολιτικό και οικονομικό, για την χώρα αλλά...
Θεωρώ τόσο εξωφρενική την απόφαση της ΕΟΕ του Ισίδωρου Κούβελου ώστε αποφάσισα το ιστολόγιο να απέχει από τα σημερινά γεγονότα.
Την στιγμή που γελοιωδώς και ανεξηγείτως καταστρέφεται η ζωή μίας νέας κοπέλας η οποία πάλεψε πολύ για να φτάσει εκεί που έφτασε νομίζω ότι της αξίζει να αφιερωθεί η σημερινή ημέρα σε εκείνην με την, έστω και ουτοπική,  ελπίδα να ανακληθεί η απόφαση αποκλεισμού της μέχρι αύριο που ξεκινούν οι “Ολυμπιακοί Αγώνες”...

Δεν υπάρχουν σχόλια: