Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Kούρεμα» εκ προ μελέτης από το «δίδυμο της συμφοράς»!...

Τα μαχαίρια έχουν βγει για τα καλά στο ΠΑΣΟΚ και ο ένας «καρφώνει» τον άλλον σε μια προσπάθεια να σώσει τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας όμως (έστω και με καθυστέρηση) αλήθειες.

Χθες ήταν η σειρά του μέχρι πρότινος εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη να ξεσκεπάσει τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ομολογώντας ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ήταν κατ' ουσίαν προμελετημένο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, από τη μεριά του, για να κερδίσει λίγο... τσάι και συμπάθεια εν όψει της υποψηφιότητάς του στην Αττική, δεν δίστασε «να δώσει» τον σημερινό του αρχηγό Ευάγγελο Βενιζέλο ως έναν από τους πρωταγωνιστές της σύνταξης του Μνημονίου.

Μάλιστα τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε και διορθώσεις ως... νομικός, ενώ επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υπερασπιστεί όσα έκανε τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου!

Ολα ξεκίνησαν από δηλώσεις που έκαναν οι κ. Ρουμελιώτης και Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Νέοι φάκελοι».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ρουμελιώτης (το όνομα του οποίου «έπαιξε» πριν από εκείνο του κ. Παπαδήμου από τη θέση του... πρωθυπουργού ως του υπουργού Οικονομικών) αποκάλυψε ότι οι κ. Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου γνώριζαν για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (το περιβόητο «κούρεμα») εδώ και δύο χρόνια.

Ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε ότι «συνήθως το Ταμείο, όταν έχει να αντιμετωπίσει μια χώρα με διαρθρωτικά προβλήματα και με δημοσιονομικά ελλείμματα σημαντικά και με υψηλό χρέος, τους συστήνει να προχωρήσουν άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους».

Δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό.

Συνέχισε ξεσκεπάζοντας τη βρόμικη συμφωνία και την προδιαγεγραμμένη πορεία που είχε συμφωνηθεί για το ελληνικό «κούρεμα».

Είπε χαρακτηριστικά: «Το Ταμείο δέχτηκε αρχικά να μην πιέσει άλλο την Ελλάδα για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ωστόσο με την επιφύλαξη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου».

Μάλιστα υποστήριξε ότι τον Ιούλιο του 2010 τον κάλεσε ο τότε επικεφαλής Ντ. Στρος Καν στο γραφείο του και είπε ότι πρέπει «να μεταφέρεις στις Αρχές σου, ανεπισήμως βεβαίως, διότι αυτά δεν λέγονται γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στις αγορές, ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τους Ευρωπαίους για να ανακινήσουν τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του χρέους, γιατί το χρέος αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν θα μπορέσουμε να το ελέγξουμε σε κάποια δεδομένη στιγμή».

Νίκος Ελευθερόγλου



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Το ξεσκέπασμα συνεχίζεται αν και όλοι ξέρουν πλέον ότι πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα!
Ελπίζω πραγματικά, να δοθεί στην επόμενη κυβέρνηση η ευκαιρία να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και η τιμωρία να είναι παραδειγματική!
Τώρα βέβαια το κακό έχει γίνει και δύσκολα θα επανέλθει η χώρα σε "κανονικούς"  ρυθμούς αλλά τουλάχιστον να μην επαναληφθεί τέτοια καταστροφή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: