Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ο ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ...

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις προεκλογικές ανακοινώσεις του Βενιζέλου και κατέληξα ότι το πιο ταιριαστό παρατσούκλι για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι... “ο ουρανοκατέβατος”!

Μπορεί να έχει το ίδιο όνομα και την ίδια εμφάνιση με τον μέχρι εχθές αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομικών αλλά... δεν είναι αυτός!

Δεν είναι αυτός που μας φόρτωσε με νέους φόρους και χαράτσια ακόμα και στον λογαριασμό της ΔΕΗ...
Δεν είναι αυτός που “διαπραγματεύτηκε” και “κέρδισε” το “καλύτερο” για την χώρα και τους πολίτες της...
Δεν είναι αυτός που οι καθυστερήσεις και η ανικανότητά του μας επέβαλλαν το μνημόνιο ΙΙ...
Δεν είναι αυτός που μας έφερε πλέον σε οικονομική απόγνωση...
Είναι κάποιος άλλος ο οποίος έχει την μαγική συνταγή και θα μας σώσει!

Αν και οι αναφορές του σε “αυτοδύναμη Ελλάδα”, “πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές” και προσφάτως “αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ'(!) μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν υπάρχουν και υποσχέσεις οι οποίες εξοργίζουν.

Δεν μπορεί κανείς να ακούει τον Βενιζέλο να υπόσχεται...
“Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς Έλληνας και ιδίως κανένας άνεργος ή φτωχός πολίτης, πολίτης με χαμηλό εισόδημα που να μην έχει πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην υγειονομική κάλυψη” ... χωρίς να αγανακτεί!

Επί υπουργίας υγείας Λοβέρδου και οικονομικών Βενιζέλου (προφανώς άλλου και όχι του “ουρανοκατέβατου”!) δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ και στο όνομα της κρίσης έγιναν τραγικές περικοπές στην υγεία με αποτέλεσμα ακόμα και οι συνεπείς ασφαλισμένοι να πληρώνουν πλέον γιατρούς και φάρμακα!

Σήμερα “ο ουρανοκατέβατος” υπόσχεται...
“κάθε πολίτης άνεργος ή με χαμηλό εισόδημα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς και άλλους όρους, έχει πλήρη πρόσβαση στο γιατρό, στο φάρμακο, στο νοσοκομείο”
δηλώνοντας ότι...
“το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία φυσικά μπορούν να υλοποιήσουν αυτή τη δέσμευση. Η δαπάνη καλύπτεται από τους ασφαλιστικούς φορείς και από τον ΟΑΕΔ, ενώ η εκτίμησή μας είναι ότι θ’ απαιτηθούν πολύ λίγοι πρόσθετοι πόροι, εφόσον κάνουμε ορθολογική αξιοποίηση των υφισταμένων πόρων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης”!

Μας εξηγεί δηλαδή ότι μπορεί να κάνει αυτά που ο ίδιος έκοψε γιατί δεν γινόταν αλλιώς!

Παράνοια;... Λαϊκισμός;...
Νέο αλλά ύπουλο “λεφτά υπάρχουν”;

Το σίγουρο είναι ότι η επιδίωξή του να ξεχαστεί ο πρότερος βίος του και να παρουσιαστεί ως “ουρανοκατέβατος” τον καθιστά γελοίο και εκνευριστικό!

Όσο για την συνέντευξη του στο mega εχθές το βράδυ...

Ο νούμερο 2 του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΑΠ, ο χθεσινός υπουργός οικονομικών και ο “διαπραγματευτής” του μνημονίου ΙΙ...

Δεν συμφωνούσε με το “λεφτά υπάρχουν”...
Δεν συμφωνούσε με την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ...
Δεν συμφωνούσε με το μνημόνιο Ι (για το μνημόνιο ΙΙ βέβαια ούτε κουβέντα!)...
Δεν συμφωνούσε με την φαεινή ιδέα του ΓΑΠ για δημοψήφισμα...

Βέβαια, έκρυβε πολύ καλά τις αντιρρήσεις του σε όλα αυτά και ουδέποτε σκέφτηκε να σώσει (κυριολεκτικά αυτήν την φορά!) την χώρα παραιτούμενος και καταγγέλλοντας την ασυνάρτητη και καταστροφική πολιτική του ΓΑΠ!

Ο “ουρανοκατέβατος” λοιπόν έχει πάρει φορά και προσπαθεί να σβήσει το “αμαρτωλό” παρελθόν του παρουσιάζοντας έναν νέο Βενιζέλο φιλολαϊκό (ή λαϊκιστή;), με διαφορετικό οικονομικό πρόγραμμα (ή άλλο ένα “λεφτά υπάρχουν;) και με προοπτική αυτοδυναμίας (ή... εκτός τόπου και χρόνου;).

Ας ελπίσουμε ότι όταν οι ψηφοφόροι βρεθούν μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει η...

απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: