Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ...

Η ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να έχει φέρει γκρίνια στο εσωτερικό του κινήματος και προβληματισμό στην συμπλήρωση των ψηφοδελτίων αλλά...  η επικοινωνιακή του πολιτική λειτουργεί άψογα όπως πάντα και ορίζει την ατζέντα των προεκλογικών συζητήσεων.

Βλέποντας ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τις εκλογές και δεν μπορούν να ελπίζουν σε παραμονή της “κυβέρνησης” Παπαδήμου έως το 2014(!), πέρασαν στο plan B και διάφοροι υπουργοί έριξαν στο τραπέζι την ιδέα της συγκυβέρνησης!

Λογική σκέψη για την “σωτηρία” τους ειδικά από την στιγμή που δεν μπορούν να είναι καν σίγουροι για την είσοδό τους στην επόμενη βουλή.

Πήραν και τα ΜΜΕ την ιδέα και την έκαναν “καραμέλα” οπότε ξεκίνησε η αμφισβήτηση οποιασδήποτε αυτοδυναμίας γιατί... “το μέγεθος της κρίσης επιβάλλει ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις”... και η ταυτόχρονη ωραιοποίηση των πολυκομματικών κυβερνητικών λύσεων γιατί... “επιτέλους οι πολιτικοί ανελίχθησαν σε υπεύθυνους και πολιτισμένους πολίτες, ακολουθούντες το κοινό συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, πέραν και πάνω των στενών κομματικών συμφερόντων και μιας καταστροφικής αντιπολίτευσης”... χωρίς να αναφέρει κανείς ότι αυτές οι “κυβερνήσεις” ουδέποτε λειτούργησαν στην  ιστορία της χώρας!

Βέβαια, για έναν λαό ο οποίος έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν διδάσκεται από την πλούσια ιστορία του όλη αυτή η ωραιοποίηση είναι λογικό να βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κοινή γνώμη.

Μήπως όμως λογαριάζουν χωρίς τον... ξενοδόχο;

Αν και ο Βενιζέλος επαναλαμβάνει διαρκώς ότι ελπίζει σε αυτοδυναμία μίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ(!) ακούγονται πολλές φωνές συντρόφων του για συγκυβέρνηση με την ΝΔ...  την οποία όμως αρνείται ο Σαμαράς!

Το ΚΚΕ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν!

Παρόλο που ο Καμμένος δήλωσε ότι “μπορεί να υπάρξει σύγκληση μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ”(;!) θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι τα δύο αυτά κόμματα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη κυβερνητική πλειοψηφία!

Η ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει συνεργασίες (αν και παλαιότερα δήλωνε θετικός σε  συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ)!

Ο ΛΑΟΣ δεν είναι καν σίγουρος εάν θα μπει στην επόμενη βουλή, όπως και πολλά άλλα μικρότερα κόμματα (ΔΗΣΥ, οικολόγοι, χρυσή αυγή, κλπ) άρα αναμένεται ακόμα και η πιθανή είσοδός τους να γίνει με πολύ μικρό αριθμό βουλευτών οι οποίοι δεν θα αρκούν για την δημιουργία συγκυβέρνησης!

Ας δεχτούμε λοιπόν το σκεπτικό της ωραιοποίησης μίας συγκυβέρνησης ή ακόμα και την πιθανότητα μίας πολυκομματικής κυβέρνησης...

Ποιοι θα την απαρτίζουν;

Ποιοι θα δεχθούν να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους για να “σώσουν” την Ελλάδα;

Οι υποστηρικτές των μη-αυτοδύναμων κυβερνήσεων θεωρούν βέβαια την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα δείγματα γραφής της τωρινής (αδυναμίας!) διακυβέρνησης της χώρας από μία κυβέρνηση “συνεργασίας” με ... θεωρητικά έστω... ουδέτερο πρωθυπουργό και την πιθανότητα καταστροφικών αποτελεσμάτων.

Υπάρχει κανείς ο οποίος μπορεί να ελπίσει σε μία επιτυχημένη συνεργασία τους στο μέλλον;

Με λίγα λόγια...

Η ωραιοποίηση της ιδέας μίας δικομματικής ή πολυκομματικής κυβέρνησης γίνεται χωρίς ρεαλιστική βάση και χωρίς να λογαριάζουν τους (πολλούς!) ξενοδόχους.

Προσωπικά, είμαι σταθερά υπέρ των μονοκομματικών αυτοδύναμων κυβερνήσεων... οποιουδήποτε κόμματος!

Με βάση τις διαφορές (μικρές ή μεγάλες) των διαφόρων κομμάτων, μόνο οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους, χωρίς “δικαιολογημένες” αποκλίσεις.

Άλλωστε για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος υποτίθεται ότι επιλέγονται από τους ψηφοφόρους!

Αν αύριο οι ψηφοφόροι αποφασίσουν ότι επιθυμούν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος... ας του δώσουν αυτοδυναμία.

Πεδίον δόξης λαμπρό να πείσουν τον κόσμο ειδικά την σημερινή περίοδο αγανάκτησης και αμφισβήτησης.

Αλλά η αυτοδυναμία είναι απαιτούμενη και αναγκαία!

Απλή κοινή λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια: