Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Μαυρίστε» τους... Μαυρογιαλούρους βουλευτές!...

Γράφει ο Σωτήρης Ξενάκης

Η εικόνα κάθε προεκλογικής Βουλής ομολογώ ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια πάνω -κάτω η ίδια. Υπουργοί αλλά κυρίως βουλευτές να καταθέτουν αβέρτα τροπολογίες για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και να εξασφαλίσουν το «σταυρουδάκι».

Πολλές από αυτές τις τροπολογίες μάλιστα τις κατέθεταν συνεννοημένοι ακόμα και με βουλευτές αντιπάλων κομμάτων που όμως είχαν κι αυτοί ψηφοφόρους οι οποίοι βολεύονταν. Σε ορισμένες περιπτώσεις ,συμφωνούσαν να ψηφίσουν κάποιες άλλες βουλευτικές τροπολογίες με αντάλλαγμα την θετική ψήφο των συναδέλφων τους στη δική τους. Ο... Μαυρογιαλουρισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Φαίνεται λοιπόν πώς αν και στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα πλέον ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια μερικές αξίες είναι σταθερές. Έτσι, διαβάζω πώς 92 «νυχτερινές» τροπολογίες κατατέθηκαν από βουλευτές ως ρουσφέτια στην εκλογική τους πελατεία υποχρεώνοντας το πρωθυπουργικό γραφείο να κάνει παρέμβαση και να τις μπλοκάρει.

Πληροφορούμαι ότι μερικά από τα θέματα που «τακτοποιούν» οι τροπολογίες αυτές είναι οι χωροθετήσεις νεκροταφείων, η αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτών εξεδρών, η εξομοίωση εισόδου στα καζίνο, η επιβράβευση αθλητών και πολλά ακόμα που δεν δείχνουν δα και τόσο επείγοντα ώστε να μην μπορούν να περιμένουν την επόμενη Βουλή.

Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που η αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών βρίσκεται στο ναδίρ . Για το χατίρι μεμονωμένων πολιτών ή κοινωνικών ομάδων από τις οποίες υπουργοί και βουλευτές αναμένουν το πολυπόθητο ...ψηφαλάκι.

Αν πράγματι λοιπόν πιστεύει κανείς ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε άπαξ και δια παντός από τους κάθε λογής Μαυρογιαλούρους και Γκόρτζους, η λύση είναι μόνο μια. Να τους «μαυρίσει» όταν φτάσει η ώρα της κάλπης.

Γιατί, όπως λένε, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Ειδικά όταν το λάθος είναι διαρκές και επαναλαμβανόμενο...

ΠΗΓΗ  iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Ο καημένος ο Μαυρογιαλούρος  έχει γίνει συνώνυμο της πολιτικής ανηθικότητας και λαμογιάς.
Ακόμα όμως και ο συγκεκριμένος κινηματογραφικός ήρωας στο τέλος καταλαβαίνει τι γίνεται γύρω του (εν αγνοία του!) και αποχωρεί εθελοντικά δηλώνοντας ανικανότητα!
Δυστυχώς οι σημερινοί ανήθικοι ή ανίκανοι πολιτικοί δεν το καταλαβαίνουν από μόνοι τους οπότε θα τους ξαναδούμε ΚΑΙ σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.
Ας ελπίσουμε ότι όλοι εμείς θα κάνουμε την σωστή κίνηση και θα τους στείλουμε επιτέλους σπίτι τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: