Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Διώξτε τον Τόμσεν, φέρτε τον Σελασιέ...

 Γράφει ο Θανάσης Λυρτσογιάννης

Η βαθύτερη ύφεση δεν είναι λύση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τις χώρες της περιφέρειας της Ευρώπης.

Το κατάλαβαν ακόμα και στο ΔΝΤ όπου η λιτότητα είναι το οικονομικό τους ευαγγέλιο για την εξυγίανση των υπό κρίση οικονομιών.

Απόδειξη ο νέος επικεφαλής στην Πορτογαλία, ο οποίος πολύ λογικά και χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις τύπου Τόμσεν και Μορς υποστηρίζει πως «ο βασικός κίνδυνος είναι η ύφεση να αποδειχθεί βαθύτερη. Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύουμε ότι ίσως δεν είναι η καλύτερη πολιτική να κυνηγάμε σταθερούς ονομαστικούς στόχους για το έλλειμμα».

Με τη δήλωση αυτή του κ. Αμπέμπε Σελασιέ άνοιξε η κερκόπορτα να διεκδικήσει και η ελληνική κυβέρνηση χαλάρωση των στόχων για να αποφύγει η οικονομία τη βαθύτερη ύφεση, η οποία όπως υποστηρίζει και ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απειλεί ό,τι επιτεύχθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να διεκδικήσει σθεναρά να εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με παράλληλη σταθερή και επίμονη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Και ενδεχομένως να χρειαστεί να ζητήσει την αποπομπή των κυρίων Τόμσεν, Μορς και Σία οι οποίοι παρότι κατάφεραν να βυθίσουν τη χώρα σε πολύ βαθύτερη των αρχικών προβλέψεων ύφεση επιμένουν στις ίδιες αναποτελεσματικές και όπως εξελίσσεται η κατάσταση επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές.

Διώξτε λοιπόν τον Τόμσεν και φέρτε τον Σελασιέ, γιατί τίποτα δεν είναι θέσφατο και πολύ περισσότερο οι οικονομικές πολιτικές, ιδίως σε περιόδους μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.

ΠΗΓΗ  ΕΘΝΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :
Δεν μπορώ να μην μιλήσω για τις "κραυγές" που ακολούθησαν την επιστολή Σαμαρά προς την τρόικα στην οποία ανέφερε ότι θα επιδιώξει τροποποιήσεις της σύμβασης και των μέχρι τώρα συμφωνιών...
Άλλωστε αυτές οι "κραυγές" ακούγονται ακόμα και σήμερα όπου το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μειώσει την ΝΔ επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στις συμφωνίες τις οποίες "πέτυχαν" κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων!
Υπάρχουν όμως και οι "κραυγές" των μικρότερων και των νέων κομμάτων τα οποία θέλουν την απόλυτη κατάργηση όλων των συμφωνιών τις οποίες έχουμε υπογράψει όλα αυτά τα χρόνια και σαν γνήσιοι "μπαταξήδες" και ρεμάλια του νότου  να βάλουμε "φέσι" στους δανειστές μας.
Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι να δείξουμε στους δανειστές μας ότι το πρόγραμμά τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία και οι τροποποιήσεις είναι απαραίτητες για το καλό όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: